StoryEditorOCM
ŠibenikVUŠ organizirao "Dan karijera"

Dekan Ivan Malenica zadovoljan odazivom poslodavaca i studenata najavio revidiranje studijskih programa i više sati stručne prakse

13. ožujka 2018. - 18:14

"Dan karijera" naziv je manifestacije koju je danas organiziralo Veleučilište u Šibeniku kako bi povezalo studente Studija turističkog menadžmenta te visokoškolske ustanove sa potencijalnim poslodavcima iz turističko-ugostiteljskog sektora. Cilj susreta je, istaknuto je prilikom otvorenja skupa, potaknuti studente da još za studiranja razmisle o stjecanju prvih poslovnih iskustava u branši za koju su se odlučili.

- "Dan karijera" smatramo polazištem za ono što pripremamo u budućnosti, a to je Centar za razvoj karijera u kojem će se studentima omogućiti razvoj kompetencija za lakše uključivanje na tržište rada, praćenje njihove karijere i pomoć u daljnjem poslovnom razvoju. Veleučilište želi što užu suradnju sa gospodarstvom, tješnje povezivanje i praćenje potrebe tržišta rada - istaknuo je Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku, najavivši revidiranje studijskih programa u skladu sa zahtjevima i potrebama tržišta rada.



- Na svim stručnim studijima bitna je stručna praksa, pa je, stoga,  od iznimne važnosti da u budućnosti, kod revidiranja studijskih programa, povećamo broj sati stručne prakse. Cilj nam je da studenti za vrijeme studija steknu kompetencije za samostalan i kreativan rad. Uspješnost Veleučilišta i naših studijskih programa svakako ovisi o zapošljivosti naših studenata, a "Dan karijera" i osmišljen je s tim ciljem-kazao je Malenica pohvalivši dobru suradnju Veleučilišta sa brojnim hotelskim kućama čiji su se predstavnici odazvali skupu.



Da je "Dan karijera" odličan primjer dobre prakse naglasio je i Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan poručivši studentima da se na taj način "razbijaju stereotipi o tome da je za posao potrebna veza".
- Poslodavci na ovakve skupove dolaze kako bi osigurali najbolje buduće zaposlenike koji će  postati stručnjaci u svom poslu. Bitno je da zaokružite obrazovni proces,  pronađete svoje mjesto na tržištu rada,  da stečena znanja primjenite u praksi i ostvarite se i kao stručnjaci i kao ljudi-zaključio je dožupan u svom obraćanju.  Poslodavcima je zaželio da pronađu kvalitetan kadar, a studentima dobar posao.



"Danu karijera" odazvali su se brojni studenti Studija turističkog menadžmenta, a prigodnom otvorenju manifestacije, uz dekana i zamjenika župana, prisustvovali su i mr.sc. Tanja Radić Lakoš, prodekanica i dr.sc. Frane Urem,  prodekan Veleučilišta u Šibeniku. Pozivu Veleučilištva odazvali su se  predstavnici hotelskih kuća i grupacija D-Resort, Falkensteiner iz Zadra,  Life Palace iz Šibenika,  Life iz Rogoznice, Le Meridien Lav iz Splita, Olympia i Punta iz Vodica, Radisson Blue, Solaris, JU NP "Krka" te predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Šibenik.



 

25. travanj 2024 13:43