StoryEditorOCM
ŠibenikVukovarci posjetili Šibenik

Danijel Mileta primio vodeće ljude JU "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar"

Piše Šibenski hr.
10. travnja 2018. - 16:49

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio je danas ravnatelja Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ Krunoslava Šeremeta, zamjenicu ravnatelja Sandru Udovičić te rukovoditelja Odjela marketinga Nenada Bučko.
Grad Šibenik i MCDR Vukovar surađuju od 2015. godine kada je započelo uređenja objekta Upravne zgrade „Šibenik“, u sklopu vukovarskog Memorijalnog centra. Šibenik je vukovarskom Memorijalnom centru donirao iznos od 500.000 kuna.

„Šibenik je jedan od gradova stradalnika Domovinskog rata i čast nam je što zgrada s imenom našeg grada stoji uz bok drugim hrvatskim gradovima koji su dali svoj obol slobodnoj Hrvatskoj, a sve u gradu heroju čiju žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti - Vukovaru. Osim toga, naša dva grada povezuje i Sporazum o prijateljstvu, a suradnja koju imamo proteklih godina zaista je sjajna.“ kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Ravnatelj JU „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ Krunoslav Šeremet zahvalio je Gradu Šibeniku što je financijski potpomogao projekt. Najavio je, u suradnji s Gradom Šibenikom, realizaciju projekata „Samostalni zrakoplovni vod“ i „Oba su pala“ u sklopu kojih bi se koristila suvremena tehnologija virtualne stvarnosti.

„Javna ustanova svojom djelatnošću čuva sjećanje na Domovinski rat i Bitku za Vukovar. Jedan od naših osnovnih odgojno-obrazovnih zadataka je provedba programa obveznih dvodnevnih posjeta Vukovaru učenika osmih razreda osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske. Vjerujemo kako ćemo novim projektima te korištenjem napredne tehnologije povećati interes za posjet MCDR Vukovar što u konačnici ima za cilj očuvanje vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata na kojima je nastala suvremena i samostalna Republika Hrvatska.“, istaknuo je Šermet.


 

20. travanj 2024 15:55