StoryEditorOCM
ŠibenikZadnji dan Festivala:

Danas se spušta zastava 59. MDF-a uz Krila Oluje i zagrebačko Učilište ZKM

Piše Šibenski.hr
29. lipnja 2019. - 18:51

Stigli smo do kraja 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Nakon dva tjedna umjetničkog stvaralaštva za djecu i dječjeg stvaralaštva različitog umjetničkog izričaja, vrijeme je za oproštaj do iduće godine i velikog jubilarnog slavlja. 59. MDF zatvorit će polaznici dramskog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih predstavom "Djevojčica koja je previše čitala", svojevrsnom parodijom na nagrađivani mjuzikl za djecu "Matilda" nastao u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Predzadnjeg dana 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku održane su prezentacije radova nastalih na radionicama koje su se održavala zadnjeg tjedna Festivala. Prezentacije su zaključene promocijom filmskih uradaka filmskih radionica u popodnevnim satima u Šibenskom kazalištu gdje je izvedena i predzadnja ovogodišnja predstava u izvedbi studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku "Med blatom i zvezdami".

Ulični performer, Hugo Miro iz Španjolske zabavljao je prolaznike ispred katedrale svetog Jakova, a nad Šibenikom sredinom dana protutnjala su Krila Oluje, a s njima i poznati šibenskih glumac s hollywoodskom adresom Goran Višnjić. Višnjić je letom nad Šibenikom javljanjem u eter Radio Šibenika i Radio Ritma najavio kraj 59. MDF-a i pozvao sve da se pridruže na ulicama i trgovima zadnjeg dana Festivala. Krila Oluje izvest će svoj akrobatski program i danas u kasnim popodnevnim satima, a to neće biti jedini doprinos Ministarstva obrane RH festivalskom programu.

Evo i današnjeg Festivalskog programa:

11 sati, Šibenska luka
Jedriličarski klub Val Šibenik
Jedriličarska regata klasa optimist i laser

18.30 sati, Trg Pavla Šubića I.
Ministarstvo obrane RH
Simulacija leta i prezentacija ratnog zrakoplovstva

19.30 sati, šibenska luka
Akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje

20 sati, ispred katedrale sv. Jakova
Hugo Miro, Španjolska
Prazan papir

21 sat, ljetna pozornica
Svečano zatvaranje
Zagrebačko kazalište mladih – Učilište/dramski studio
Djevojčica koja je previše čitala

18. travanj 2024 13:25