StoryEditorOCM
Šibenikbit će i darova

Danas se navršava godinu dana od uspostave novog javnog prijevoza: šibenski autobusi prešli put do Mjeseca i natrag

Piše Šibenski.hr
1. rujna 2023. - 08:22

Danas se navršava godinadana od uspostave novog javnog gradskog prijevoza u Šibeniku. Tim povodom, iz komunalne tvrtke ‘Gradski parking‘ najavljuju kako će dijeliti darove putnicima, a bit će i slavljeničke atmosfere

- Gradski Parking d.o.o. je 1. rujna prije točno godinu dana krenuo s uslugom javnog gradskog prijevoza. S obzirom na vaše pohvale vjerujemo da smo i više nego ispunili sva očekivanja.

U proteklih godinu dana javnim gradskim prijevozom prevezeno je gotovo milijun putnika.

Još jedna zanimljivost, u protekloj godini autobusi javnog gradskog prijevoza prešli su 789.265,60 kilometara što odgovara putu do Mjeseca i nazad.

Uspostava novog sustava donijela je građanima veću kvalitetu usluge. Moderne, klimatizirane autobuse, sustave za procjenu dolaska autobusa, digitalizaciju podataka i integraciju na Google transit što putnicima pruža mogućnost boljeg planiranja putovanja. Nije zanemarivo ni što se vozni redovi prilagođavaju sezonskim potrebama građana, a cijena putovanja jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj, subvencionirana od Grada Šibenika. Sve ove pogodnosti prepoznalo je 3200 sugrađana koji se mjesečno odlučuju na kupnju pretplatnih karata- istaknuli su iz šibenske komunalne tvrtke koja se bavi javnim prijevozom.

27. travanj 2024 08:53