StoryEditorOCM
ŠibenikVarljivo vrijeme

Danas i sutra izmjenjivat će se sunce, naoblaka i kiša, a sa utorka na srijedu prognostičari najavljuju prvu marčanu buru-moguć je i snijeg!

Piše Šibenski.hr
18. ožujka 2018. - 09:57

Iako sunčano vrijeme uz slab vjetar obilježava jutarnje sate na šibensko-kninskom području uz temperaturu od 11 celzijevih stupnjeva u Šibeniku i 6 stupnjeva u Kninu, današnji dan neće završiti u znaku sunca. Sredinom dana i poslije podne prognostičari najavljuju promjenjivu naoblaku,  a prema kraju dana postoji mogućnost kiše, ponegdje i pljuskova.  Jugo i istočni vjetar  jačat će sredinom dana i poslije podne na umjereno, prema otvorenom moru ponegdje i jako. Najviša dnevna temperatura zraka neće doseći jučerašnjih 16 stupnjeva,  već će se zadržati na najviše 14 stupnjeva.

Sutrašnji, pak, dan  počet će promjenjivim i pretežno oblačnim vremenom. Uz kišu i pljuskove, moguća su kraća sunčana razdoblja.Vjetar će biti umjeren jugoistočni i jugozapadni, more do umjereno valovito, a temperature zraka neće se još sutra značajnije mijenjati.

Značajnija  promjena vremena najavljuje se za utorak, a prema srijedi će se  "strmoglaviti" temperatura zraka, tako da se, uz očekivane oborine, najavljuje i snijeg, ne samo u zaobalju, nego i uz obalu. Uz to je za očekivati i prvu pravu marčanu buru koja će se podudariti sa početkom kalendarskog proljeća.

 

19. travanj 2024 18:23