StoryEditorOCM
ŠibenikVRIJEME DANAS, Subota 30. studenog

Dan je ko stvoren za otići u masline

Piše Šibenski.hr
30. studenog 2019. - 09:28

Odmicanjem frontalnog sustava dalje na jugoistok tijekom vikenda će doći do prolazne stabilizacije vremena, međutim već u drugom dijelu nedjelje našim krajevima će se sa sjeverozapada kontinenta približiti novi frontalni sustav s kojim će u prvom dijelu narednog tjedna nastupiti izraženije pogoršanje vremena uz zahlađenje, najavio je Šibenik Meteo. I pogodio. Subota je ko stvorena za otići u masline, tko još nije pobrao.

U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a osobito u zaleđu lokalno uz kišu može biti grmljavinskih pljuskova koji mogu biti i obilniji. Uz slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane.

Nestabilno i promjenljivo vrijeme uz lokalne pljuskove prevladavti će i sutra u prvom dijelu dana, dok se u drugom dijelu uz jačanje bure na umjerenu očekuje pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka će biti u padu i kretati se od 6 do 14°C.

Noć na nedjelju donijeti će smirivanje bure pa se uz vedrinu pred jutro očekuju osjetno niže temperature zraka, a u zaleđu slab mraz. Danju će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz visoku i srednju naoblaku, a kasno navečer će nastupiti jače naoblačenje. Do sredine dana biti će uglavnom tiho nakon čega će vjetar okrenuti na slabo do umjereno jugo i levanat. Temperature zraka neznatno će se sniziti u odnosu na subotu i kretati se od 5 do 14°C., stoji u prognozi portala Šibenik Meteo

25. ožujak 2023 17:18