StoryEditorOCM
Šibeniku igraonici happyland

Dalmare centar zbog kritika otkazao događaj najavljen za ‘Noć vještica‘; evo što na to kažu građani

Piše šibenski.hr
29. listopada 2023. - 10:40

Šibenski Dalmare shopping centar najavio je događaj koji se 31.10. trebao održati u igraonici Happyland, a riječ je o obilježavanju Noći vještica za najmlađe.

Zbog toga su, kako navode iz Dalmarea, naišli na kritiku dijela javnosti koja je takav događaj oštro osudila, a zbog čega su event nekoliko dana nakon najave ipak otkazali.

- Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju. Veselimo se nekim novim susretima! - stoji na Facebook stranici Dalmare shopping centra.

Sudeći po komentarima na ovoj objavi, organizaciju takve vrste zabave za djecu osudila je Crkva, odnosno vjernici, obzirom da se slavljenje Noći vještica kao poganskog običaja kosi sa katoličkim i crkvenim uvjerenjima.

S druge pak strane, potez otkazivanja tog događaja dobrano je razljutio i razočarao drugi dio javnosti, a koji smatra kako je shopping centar javno mjesto za sve građane Šibenika i njegove posjetitelje na čije programe vjerske institucije ne bi smjele utjecati.

Niste trebali otkazivati. Vrlo je jednostavno, kome se ne sviđa taj event, neće dovoditi djecu.

Čak ni djeci ne dopuštate da se zabavljaju. Ljudi uvijek imaju nešto što im se ne sviđa, a što je s djecom koja su bila sretna? Djeca mogu biti razočarana jer to smeta drugim odraslim osobama.

Hoćemo li otkazati i Božić jer se nekom ne sviđa?, samo su neki od komentara koji se mogu pronaći na obavijest Dalmare shopping centra o otkazivanju Noći vještica u igraonici Happyland.

 

02. svibanj 2024 10:36