StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Da se bar Rvati cjepu tempon kako Maminjo vakcinira suce

Piše Branimir Periša
27. ožujka 2021. - 20:10

Dobra Parona pala je u tešku depresiju: satra ju je članak u novinaman di nika udruga likara upozorava da, nastavi li se cijepljenje kontra korone vako jadnin i nikakvin tempon, Rvaska do lita neće vakcinirati starije od 65 i kronično betežne.
A taman je u sedmomen misecu tila sisti na oni slovački vlak šta će priko noći Slovake, Austrijance i Mađare dovoziti do Splita. Šta i ona ne bi malo u turizam, obrnuton ruton, sve za poke šolde? Ol' onin drugin, českin turističkin vlakon malo do Praga, da jon guzica vidi puta i provoda. Šta će međutin, ne dobije li cjepivo? - srušija jon se svit u trenu.


- Opa, ima se, more se...! inbokaje je El Tigre ne propuštajući pofaliti vični optimizam braće Česa. A nije in lako, ne, jerbo ma koliko čvrsto i dugo bili zabrukvani epidemijološkin miraman, korona divlja zemljon. Reka je oto sućutno, imajući prid očiman kako su mali i veliki Česi već spremili 'rpe plažne opreme, pokupovali karte za otu feratu i već su jadni, u srcu i misliman na našen moru, spremni za osvajanje vala i škoja, a i za duže navigacije na štramciman.


- Ništa se vi ne brinite, umiruje Dobru Paronu Bili Smo Uskoro. Tješi je da će biti sve u redu, jerbo će nabaviti falsificiranu potvrdu da se cijepila, a puton će, ka i pametna, držati glavu vanka kroz ponistru od vlaka.
To i nije tolko neugodno, osin ako se onaj šiber naglo zatvori, međutin, efikasno je protiv ajrosola, umiruje ju. A kada dođe na odredište, kom brige? Pridržavat će se epidemijoloških mira šta mu dođe na isto u Pragu i u Šibeniku, zaključija je sa svitovanjen sve u valceru.

Neka meni čekanja

- A da konačno dođe malo slobode i demokracije!? Pa da se izgrlimo i izjubimo ka ljudi? - podbočila se ona bisna na svit i život.
- Gospojo draga, obamirija ju je El Tigre, nako temeljito, kako već muški znadu. Lipo je šta govorite, jedino se bojin da se ne bi zaustavili da počnemo i pitanje je di bi završili! - reka je namigujući ovomen svomen.
- Znadete vi na šta ja mislin, nastavila je ozbiljno. Moguće da su u pravu oni naši sugrađani šta su u nedilju izašli sa visoko uzdignutin transparentiman o slobodi i demokraciji, a kontra korona stvarnosti?


- Je, osin šta su se zafrkali. Prosvjedovali su u krivoj državi, jerbo bi ih u zemjama stare slobode i demokracije ispendrečila policija, ka i istomišljenike in u Niskozemskoj, još u sičnju.
Vako, u autoritarnoj Rvaskoj, ol' kakvon je već smatraju prosvjednici, nema mučenika, ni dlaka in nije pala sa glave. Maske ionako nisu nosili, o razmaku da i ne govorin, reka je El Tigre. Na to je B.S. Uskoro doda kako njemu ništa više ništa nije jasno, jerbo su se slobodon i demokracijon podjednako dičile propala Jugoslavija i Istočna Njemačka, a još uvik se fali Kuba, Kina, Sjeverna Koreja, isto ka cili zapadni svit na čelu sa Amerikon.


- Ali ipak! – podiga je značajno prst El Tigre vraćajući se na temu cijepljenja – kada bi sve nas u Rvaskoj vakciniralo tako brzo i efikasno kako se cijepljenje odvija u sudačkoj branši, do prvi šestoga bili bi korona fri zemlja, čak bi i Židovi proplakali od muke.
- Jopeta privilegirani suci! - itnila je nogon boršu Dobra Parona, a na to je B.S. Uskoro reka:
- Gospojo draga, rvaske suce cijepi Maminjo. Ako je oto privilegija, ne fala. Neka meni moga čekanja, makar i na Astra Zenecu.

08. svibanj 2024 04:26