StoryEditorOCM
ŠibenikVrijedna Donacija

„Cvjetnom domu“ šibenska tvrtka UV Ready d.o.o. donirala tri UV-C svjetiljke za borbu protiv korone

Piše Katarina Rudan
24. rujna 2020. - 14:02


Nakon što je prije petnaestak dana Općoj bolnici Šibensko-kninske županije donirala četiri UV-C svjetiljke OSRAM AirZing PRO, kao doprinos u borbi protiv koronavirusa, tvrtka UV Ready d.o.o. iz Šibenika, u četvrtak je Domu za starije i nemoćne osobe „Cvjetnom domu“ Šibenik donirala tri takve svjetiljke. Namijenjene su dezinfekciji zatvorenih prostora i uništavaju virusa i bakterija s pouzdanošću od 99,9 posto, uključujući i koronavirus.
Ravnatelj „Cvjetnog doma“ Tomislav Ninić zahvalio se na vrijednoj donaciji, a svjetiljke su postavljene u prostoru dnevnog boravka.
- S obzirom na to da su posjete za naše pokretne korisnike dozvoljene samo u dvorištu Doma zbog epidemioloških razloga i zaštite kako korisnika tako i osoblja ustanove od moguće zaraze koronavirusom, ove ultraljubičaste svjetiljke će nam biti od velike koristi kad dođe lošije vrijeme, a pogotovo zimi. Naime, nakon posjeta, koje će biti dozvoljene samo u dnevnom boravku bez odlazaka u sobe korisnika, moći ćemo ga dezinficirati nakon odlaska posjetitelja. Tako će naši korisnici i djelatnici bez bojazni moći boraviti u ovom prostoru, rekao je Ninić.
Predstavnici tvrtke, Ornela Šupe i Marin Krstić, rekli su da je ovo druga donacija iz njihovog donatorskog programa, a slijedeća će biti najvjerojatnije u nekoj od škola.
Tvrtka UVready partner je poznate firme OSRAM koja je dobila međunarodno odobrenje da može isporučivati UV-C sustave za dezinficiranje zraka i površina. Postavili su do sada 2.000 UV-C sistema u bolnicama u Wuhanu i Beijingu, a ukupno u Kini opskrbili bolnice s čak 10.000 proizvoda. Upotreba tih lampi u bolnicama, također je potvrdila njihovu učinkovitost protiv koronavirusa. Inače, vrijednost donacije „Cvjetnom domu“ je 9.600 kuna.

19. travanj 2024 09:50