StoryEditorOCM
ŠibenikKALENDAR autentičnih slastica

Čuvanje šibenskih običaja i tradicije

Piše PSD.
15. prosinca 2016. - 20:43

Uz prigodni program, u atriju Muzeja grada Šibenika predstavljen je kalendar autentičnih šibenskih slastica. Kalendar za 2017. godinu "Šibenski kolači“ osmislila je i izradila udruga "Hrvatska žena“ Šibenik u sklopu programa obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika. U kalendaru se nalazi 12 originalnih recepata starih šibenskih slastica, kakve su nekoć spremale naše bake, poput kroštula, kiflića, uskršnje pogače, kuglica od smokava, mandulata… Ovaj hvalevrijedni projekt, koji za cilj ima očuvanje šibenskih običaja i tradicije, pozdravio je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.
– Vjerujem kako će ovaj kalendar dospjeti u brojne šibenske domove te da će šibenske domaćice već za ove blagdane spremati originalne kolače. Hvala svim članicama udruge Hrvatska žena što su se aktivno uključile u program 950. obljetnice grada Šibenika – kazao je zamjenik gradonačelnika Penđer.
Predsjednica udruge "Hrvatska žena“ Šibenik Zdravka Najev zahvalila se članovima šibenskih obitelji što su ustupili recepte te Željku Krnčeviću i Mariji Krnčević Rak iz Muzeja grada Šibenika koji su snimili fotografije, odnosno izdvojili stare običaje koji su se vezivali uz blagovanje ovih slastica.Prodaja kalendara "Šibenski kolači“ je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva bit će izdvojena za pomoć slijepom dječaku Mati Braliću.
 

03. svibanj 2024 22:28