StoryEditorOCM
Šibenikpred stotinjak ljudi

Čovjek koji je prosvjednike u Zagrebu poslao na zgradu HRT-a organizirao prosvjed u Šibeniku: ‘Tražim da se Plenkoviću i Milanoviću sudi za izdaju‘

Piše Šibenski.hr
1. prosinca 2021. - 20:46

Danas se u Šibeniku, s početkom u 18 sati, održao prosvjed kojeg je na Poljani organizirao Marko Francišković, čovjek koji je prije 15-ak dana na velikom prosvjedu protiv covid-potvrda u Zagrebu u jednom trenutku poveo prosvjednike na zgradu HRT-a.

Na prosvjedu koji je Francišković najavio kao "veliko okupljanje hrvatskih ratnika spremnih za oslobađanje Hrvatske", uz slogan "Mobilizacija Dalmacija", okupilo se svega stotinjak ljudi.

"Strah ih je suočiti se s istinom. Strah ih je jer se nisu povezali sa Stvoriteljem na nebu, da znaju da prava snaga otud dolazi. I bez obzira na to koliko smo mi sad ovdje naizgled malobrojni, ako smo sa Gospodarom Svjetova, sa Stvoriteljem, mi smo najjači, zapamtite to i ne sumnjajte u to. Nemojte posustati u borbi, budite još žešći i još ustrajniji",kazao je Francisković okupljenima.

Poručio je potom da ga ostavke Plenkovića i Milanovića ne zanimaju.

"Ja tražim njihovo suđenje i odgovornost za sve zločine i za izdaju hrvatskog naroda. Ako bog da, to ćemo gledati, to će Hrvatska televizija direktno prenositi. Dat ćemo im priliku da iznesu svoju obranu, neće biti nikakvog iživljavanja, nikakvog linča, nikakvog nasilja. To nismo mi, to nije po božjim odredbama. Prema ratnim zarobljenicima i najgorem neprijatelju mora se odnositi sukladno božjim zakonima i humanosti u nama ljudima. Dati mu hranu, brinuti se o njemu, dati da iznese obranu i onda ga pravično suditi do kraja", kazao je Francišković.

23. travanj 2024 04:01