StoryEditorOCM
Šibeniktko to može platiti?

Cijene otišle u nebo! Za najam pristojnog stana u Šibeniku trebat će vam vreća novca

Piše K. G.
12. svibnja 2024. - 17:50

Pronaći pristojan podstanarski stan u Šibeniku i okolici poput je dobitka na lutriji. Posebice sada kada se bliži turistička sezona, kada mnogi stanodavci odustaju od dugoročnog iznajmljivanja i pribjegavaju onom kudikamo izdašnijem- kratkoročnom.

A ako već i ‘ubodete‘ dobar stan onda za njegov najam trebate izdvojiti ‘vreću‘ novca. Mjesečni najam stana na šibenskom području otišao je u nebo i dosegnuo vrtoglave iznose.

Bacili smo oko na popularni pretraživač Njuškalo kako bismo osjetili bilo tržišta.

Rekorder u Šibeniku je stan u novogradnji u zgradi na Šubićevcu veličine 45 metara četvornih za koji trebate izdvojiti točno 1000 eura mjesečno.

Istu cijenu dostižu stanovi u novogradnji u dobrim kvartovima na Vidicima i Biocima, doduše riječ je o većim stanovima od 66 i 86 metara četvornih.

‘Po zlato‘ je i maleni stan veličine 23 kvadrata na Meterizama, koji košta čak 600 eura!

Nešto pristojnije su cijene stanova od 50-ak kvadrata u zgradama na Šubićevcu i Baldekinu za čiji mjesečni najam treba izdvojiti 700 eura. Doduše, riječ je o starijim neboderima.

Najpovoljniji stan na kojeg smo naišli zapada 450 eura mjesečno! Nalazi se u zgradi u samom centru Šibenika, na prvom katu i ima solidnih 40 metara četvornih, a po priloženim fotografijama lijepo je i uređen.

23. svibanj 2024 14:16