StoryEditorOCM
Šibenik"Drugačiji od drugih" zajedno na gradske izbore

Casper: Sve radove na Poljani treba obustaviti dok se mladi ne prestanu iseljavati iz Šibenika i domovine

24. travnja 2017. - 16:18

-Popularno je davati obećanja, no ja nisam i neću biti populist. U najkraćem, ova koalicija nazvana "Drugačiji od drugih" ima milijun ideja kako unaprijediti Šibenik i učiniti ga boljim za njegove građane, kazao je danas Josip Živković, kandidat SDP-a za gradonačelnika na press konferenciji pred Gradskom vijećnicom nakon potpisivanja koalicije SDP-a, HSU-a, HSS-a i nezavisnog Antona Dobre za predstojeće lokalne izbore. Identična koalicija već je potpisana na razini županije, no u ovom slučaju izostao je HNS koji na gradske izbore izlazi samostalno.
Zahvaljujući političkim partnerima što su pristupili ovom savezu, Živković je, kao posljednji govornik na današnjoj presici naglasio da je strategija razvoja Šibenika donesena 2012. godine napuštena, no to nije razlog da se grad vodi stihijski, kao danas.
U svakom slučaju, koalicijski partneri kako se vidjelo, imaju ujednačene stavove o smjeru u kojem bi Šibenik trebao ići u narednom razdoblju.
Anton Dobra zalaže se za Šibenik kao grad kulture i zabave visoko na svjetskim kartama takvih odredišta, te za snažno poduzetništvo i obrtništvo.
-Nećemo graditi nikakve zračne tramvaje, već ćemo se baviti ujednačenim komunalnim razvojem svih gradskih dijelova, naročito otoka i dodjeljivati poticaje obrtnicima i OPG-ovima. Zalažem se za proširenje plaže Banj kao i za to da sve gradske komunikacije vode u staru gradsku jezgru, kazao je Dobra.
Milorad Mišković (HSS) tvrdo je postavio stvar u vezi s radovima na Poljani i općenito "betonizacijom" grada s riječima da s time prekinuti sve dok mladi ne prestanu iseljavati iz Šibenika i Hrvatske.
-Sav raspoloživi novac treba uložiti u ljude. U četiri protekle godine u grad je uloženo milijardu kuna, a nije otvoreno ni jedno radno mjesto. Ne treba nam "zlatni grad" u kojem nas neće biti, već grad iz kojega se ne iseljava i gdje dolaze novi stanovnici, kazao je Mišković.
Ljubica Kardum (HSU) nije uspjela sagledati sve probleme šibenskih umirovljenika otkako je kao koordinatorica preuzela vodstvo stranke, no obećala je čvrsto se zalagati za sugrađane starije dobi i omogućiti im različite gradske subvencije. Naročito pogodnosti pri odlasku u lječilišta, te putnih karata u gradskom prijevozu.
 

19. travanj 2024 12:41