StoryEditor
Šibenikna ponos grada

Burić primio sjajnu šibensku učiteljicu Branku Pastuović, dobitnicu najveće hrvatske nagrade u prosvjeti

Piše Šibenski.hr
25. studenog 2021. - 14:25
Nikša Stipaničev/Cropix

Branku Pastuović, učiteljicu razredne nastave u OŠ Brodarica, zajedno s ravnateljicom škole Majom Morić Kulušić, primio je danas gradonačelnik Željko Burić, u povodu osvajanja godišnje 'Nagrade Ivan Filipović' Ministarstva znanosti i obrazovanja u području osnovnog školstva.

Ova šibenska učiteljica, kao istaknuti prosvjetni djelatnik, najveću hrvatsku nagradu u prosvjeti dobila je po treći put.

- Od srca vam čestitam na postignutim rezultatima i zaista je posebno zadovoljstvo kad te rezultate vrednuje struka. Svjesni smo da su upravo nastavnici, učitelji i profesori, kao i djelatnici u predškolskom odgoju u ovom zahtjevnom vremenu podnijeli velik teret, održali  interes djece za edukaciju te prilagođavali nastavne sadržaje raznim modelima poduke. Također, ogromna zadaća je i sačuvati dječju zaigranost, maštu i kreativnost, kako bi odrasli u zdrave i  kvalitetne mlade ljude. Koristim priliku zahvaliti svim djelatnicima odgojno-obrazovnog sustava na profesionalnom pristupu i nesebičnosti koju ulažu za naše mlade, time i  za našu budućnost - kazao je gradonačelnik Burić.

Branka Pastuović je  zahvalila  gradonačelniku na primanju te istaknula kako su upravo djeca i njihovi uspjesi  svakom učitelju  izazov i motivacija za rad.

- Ovo je najviša nagrada struke i jako smo ponosni na nju. Određene pomake u odgojno-obrazovnom procesu smo napravili i prije pandemije, što je rezultiralo da smo se dobro snašli u cijeloj situaciji - istaknula je Branka Pastuović.

U obrazloženju Odluke o dodjeli 'Nagrade Ivan Filipović' navedeno je da se Branka Pastuović dugi niz godina ističe inovativnošću u nastavi s posebnim naglaskom na upotrebu digitalnih tehnologija. Autorica je brojnih digitalnih obrazovnih sadržaja koji su javno dostupni cijeloj obrazovnoj zajednici. Učenici koje podučava postigli su zapažene rezultate na natjecanjima, među njima i  na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju. Bila je uključena u tom stručnjaka koji su pripremali  sadržaje za održavanje nastave na HRT3, te je izradila metodičke preporuke u sklopu projekta Škola za Život. Suautorica je udžbenika te digitalni obrazovni sadržaja uz udžbenike, itd…

- Nadam se da će ovaj primjer poslužiti i kao motivacija drugim kolegama da pokažu svoj rad jer sam uvjerena da u našim školama imamo izvrsnih kadrova i stručnjaka koji se imaju čime pohvaliti - kazala ravnateljica Morić Kulušić.

item - id = 1145980
related id = 0 -> 1145966
related id = 1 -> 1145930
25. studeni 2021 14:26