StoryEditorOCM
Šibenikured gradonačelnika

Burić primio ministricu Mariju Vučković, razgovarali su i o jačanju poljoprivrede u gradu Šibeniku

Piše Šibenski.hr
13. listopada 2022. - 16:37

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u Uredu gradonačelnika ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, koja sudjeluje na Europskom poljoprivrednom kongresu u Amadria Parku, izvijestili su iz gradske uprave.

Tema razgovora, na kojem je bio i zamjenik gradonačenika Danijel Mileta, bili su izazovi i mogućnosti za poljoprivredu Republike Hrvatske, ravnoteža između sigurnosti i održivosti hrane te tranziciji prema dugoročnoj održivosti poljoprivredno-prehrambenog lanca u Hrvatskoj, a posebice u Dalmaciji.

Razgovaralo se o novim natječajima Ministarstva poljoprivrede, od kojih će neki biti usmjereni na obradive površine u Dalmaciji, odnosno u dalmatinskom zaleđu. Također, bilo je riječi i o komasaciji, to jest okrupnjivanju obradivih površina na čemu radi Ministarstvo poljoprivrede.  

Tema sastanka bio je i razvoj poljoprivrede u Gradu Šibeniku kao turističkom središtu. Ministrica i gradonačelnik složili su se kako je potrebno jačanje uzgoja mediteranskih kultura koje bi se bile dostatne za prehranjivanje domaćeg stanovništva, ali i koje bi se mogle nuditi turistima kojih je svake godine sve više u Šibeniku.

03. svibanj 2024 19:58