StoryEditor
Šibeniknajsigurnija varijanta

Burić obišao školu u Vrpolju koja je u potresu pretrpjela oštećenja, nastava će se do kraja godine odvijati on-line

Piše Šibenski.hr
8. lipnja 2021. - 14:59

Od srijede, 9. lipnja, pa do završetka ove nastavne godine učenici Osnovne škole Vrpolje nastavu će pohađati on line.

Odlučeno je to nakon obilaska  te preliminarne stručne procjene dvaju osnovnoškolskih objekata u Vrpolju, oštećenih u jakom potresu magnitude 4.7 prema Richteru koji je jutros  u 5 sati i 59 minuta pogodio šibensko područje.

Budući da je epicentar potresa i bio u Vrpolju, a jedna od školskih zgrada građena je prije osam desetljeća, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika kazao je da je takva odluka primjerena situaciji.

- S obzirom na procjenu seizmologa o mogućem daljnjem podrhtavanju tla, odlučili smo se za najsigurniju varijantu "C" po kojoj će učenici Osnovne škole Vrpolje narednih tjedan i pol, koliko je preostalo do kraja školske godine,  nastavu pratiti on line. Dokumentacija za energetsku obnovu škole je pripremljena, no zbog ove izvanredne situacije ne možemo čekati natječajni postupak, već ćemo u sanaciju objekta krenuti odmah - istaknuo je Burić koji je sa  suradnicima obišao lokaciju.

Nakon preliminarnog pregleda školskih objekata Hrvoje Zlatoper, ovlašteni inženjer građevine ocijenio je kako nosiva konstrukcija zgrada u Vrpolju nije ugrožena već je na spoju pregradnih i nosivih zidova došlo do odvajanja i otpadanja žbuke. Ipak, detaljna analiza oštećenja napravit će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Uz Stipu Komadinu, zamjenika ravnatelja Osnovne škole Vrpolje, obilasku su nazočili i Darko Dukić, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije  te Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana Šibensko- kninske županije.

24. siječanj 2022 17:21