StoryEditorOCM
ŠibenikPodizanje standarda

Burić naredio ravnateljima da se pripreme: Izgleda kao san, ali sve šibenske osnovne škole mogle bi imati jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak

Piše šibenski.hr
6. srpnja 2021. - 11:56

Nova europska omotnica za razdoblje 2021.-2027. godina predviđa znatna financijska sredstva namijenjena obrazovanju, a cilj Europske unije je, uz ostalo,  do 2027. godine uvesti jednosmjenski rad i cjelodnevni boravak u sve osnovne škole. Kako bi uz pomoć 2,4 milijarde kuna bespovratnih sredstava Europske unije što brže i kvalitetnije uspjeli iskoristiti tu izuzetnu priliku za podizanje standarda ukupnog osnovnog školstva na šibenskom gradskom području, Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika pozvao je u utorak ravnatelje svih gradskih osnovnih škola te pročelnike resornih gradskih upravnih odjela na inicijalni sastanak.

- Želimo postići da se sve osnovne škole čiji je osnivač Grad Šibenik već sada pripreme za natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava koji će vjerojatno biti raspisan do kraja ove godine. To znači da će svaki od ravnatelja u najskorije vrijeme dostaviti gradskim službama informacije o trenutnom stanju i potrebama škola, a u daljnjoj fazi definirat će se zahvati i radnje koje su nužne kako bi svaka osnovnoškolska  obrazovna ustanova osigurala svojim učenicima jednosmjensko pohađanje nastave i cjelodnevni boravak-istaknuo je gradonačelnik Burić dodajući kako se  najveći dio predviđenih novčanih sredstava odnosi na infrastrukturne investicije koje uključuju izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola.

20. travanj 2024 07:53