StoryEditorOCM
ŠibenikHDZ-ovci u obilasku

Burić i Mileta u Mandalini, Brodarici, Žaboriću i Grebaštici: ‘Slijedi uređenje obalnog pojasa. Gradit ćemo i nove komunalne vezove za brodice‘

Piše Šibenski.hr
3. svibnja 2021. - 15:05

Aktualni gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta obišli su Mandalinu, Brodaricu, Žaborić i Grebaštic gdje su se susreli  s predstavnicima temeljnih ogranaka i građanima. Bila je to prilika, kako su rekli,  da se rezimira učinjeno u proteklom mandatu i dogovore projekti koji slijede.

Izgradnjom komunalne lučice i uređenjem obale, Mandalina je postala jedna od najatraktivnijih gradskih četvrti. Sve veći broj turista svjedoči i da je postala poželjna turistička destinacija. Završetkom braniteljskog centra i studentskog kampusa, Mandalina će postati i centar brojnih zbivanja.

"Sada konačno Mandalinjani mogu svoje brodove privezati ispred svoje kuće na sigurnom i atraktivnom vezu, a po povoljnoj komunalnoj cijeni. Slične promjene doživljava i Brodarica. Projektom Aglomeracije u povijest su otišle tisuće septičkih jama, a ulice su dobile novi asfalt i urbanu opremu. Ipak, možda i najvažniji produkt Aglomeracije je izrađena dokumentacija i sređeni papiri, zahvaljujući kojima se sada mogu rješavati i drugi komunalni problemi. Pribavljena je i građevinska dozvola za dvoranu, a kreće se i u projekt koji će iz temelja promijeniti lice Brodarice, a to je uređenje obalnog pojasa. Kao i u Mandalini, stanovnicima će biti omogućeni komunalni vezovi u lučici, a ostatak obale činit će šetnice i plaže.“, rekao je Burić tijekom druženja s građanima.

image
Burić je u Brodarici razgovarao s građanima i smpatizerima uoči lokalnih izbora
Krešimir Grubić

U Žaboriću i Grebaštici građane su također najviše zanimale teme uređenja obalne crte, kao i prometne povezanosti. U Žaboriću je u tijeku realizacija vrlo značajnog projekta, a to je rekonstrukcija prometnog čvora na ulazu u mjesto. Radi se o opasnoj prometnoj točki koja će,  prema Burićevom obećanju, biti sanirana u razdoblju koje dolazi.

"Na primjerima Mandaline i Brodarice pokazali smo kako planiramo riješiti kompletan obalni pojas. Slijede Žaborić i Grebaštica. Prvi korak je izrada planova, nacrta i rješavanje administracije. To je dug i spor proces. Pravno i imovinski ćemo očistiti svaki kvadrat terena, iscrtati svaku ulicu i cestu, svako rasvjetno tijelo i svaki metar infrastrukture. S Aglomeracijom nećemo stati dok na sustav vodoopskrbe i odvodnje ne priključimo i zadnje domaćinstvo.“, istaknuo je Burić tijekom razgovora u Žaboriću i Grebaštici.

Susreti s građanima nastavljaju se posjetom Dubravi i Birnju, izvijestili su iz HDZ-a.

30. rujan 2023 05:26