StoryEditorOCM
ŠibenikSanacijska uprava Jadranske banke reagirala

Bunjčevi navodi su neistiniti, to je pokušaj diskreditiranja našeg dosadašnjeg rada i rezultata

10. ožujka 2017. - 20:19


Nakon što je saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac danas u Saboru optužio sanacijsku upravu Jadranske banke za bahato ponašanje, nedolaženje na posao, sumnjive kredite i otpise duga TLM–u oglasile su se predsjednica sanacijske uprave Nensi Marin i članica uprave Vedrana Šarić. U priopćenju koje su poslale tvrde kako svi Bunjčevi navodi neistiniti i netočni te smatraju da se takvim izjavama pokušava diskreditirati dosadašnji rad i rezultati sanacijske uprave.

-Dolaskom Sanacijske uprave zaustavljeno je nekontrolirano i neadekvatno trošenje sredstava, otkazani su svi troškovi koji nisu potrebni za redovno poslovanje i rad banke, strogo se poštuju pravila prilikom odobravanja i osiguravanja plasmana, a što je rezultiralo nezadovoljstvom dijela bivših ali i sadašnjih djelatnika i klijenata banke – navode, među ostalim Marin i Šarić te podsjećaju kako o dosadašnjem radu sanacijske uprave najbolje govori podatak da je gubitak banke koji je bio procijenjen na 846 milijuna kuna samo u godinu dana smanjen za više od 100 milijuna kuna.

Ističući kako sve rade u maniri dobrog gospodarstvenika, dalje navode:  
-Sanacijsku upravu banke sačinjavaju osobe s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom na rukovodećim funkcijama u bankarskoj industriji koje su dosadašnji postupak sanacije banke realizirale u potpunosti sukladno svim regulatornim zahtjevima, shemom sanacije odobrenom od strane Europske komisije i uz potpunu podršku Sanacijskog tijela – ističu Marin i Šarić te zaključuju:
-Sanacijska uprava ističe žaljenje što saborski zastupnik Branimir Bunjac nije provjerio istinitost i točnost navoda koje je iznio u javnost. Slijedom navedenog, sanacijska uprava će poduzeti sve pravne radnje s ciljem zaštite integriteta i ugleda banke, sanacijske uprave i sanacijskog tijela!

Bunjac je, podsjetimo, za saborskim klupama kazao kako predsjednica sanacijske uprave Jadranske banke Nensi Marin na posao dolazi samo utorkom i srijedom, a u četvrtak ujutro u 10 sati vraća se u Zagreb službenim Passatom, jer ona, navodno, radi u Zagrebu!
Također, ustvrdio je da je njezina zamjenica Vedrana Šarić, čiji je svekar bio savjetnik bivše uprave koja je uhićena prije nekoliko dana. On je omogućio njezinom mužu da dođe u posjed imovine Jadranske banke, poslovnice na Baldekinu, tako da je dobio kredit s vrlo niskom kamatom, došao u posjed nekretnine i nakon toga ju prodao, prestao plaćati krediti i uzeo depozit koji je dao prilikom podizanja kredita od 50 tisuća eura, čime je, zaključio je Bunjac, Jadranska banka oštećena za dodatnih 1,5 milijun kuna, a obitelj Šarić je za toliki i iznos stekla dobit.

Bunjac je novu sanacijsku upravu prozvao i zbog sanacije duga šibenskog TLM koji je u stečaju.
-Nova sanacijska uprava je 'sanirala' dug TLM-a prema Jadranskoj banci od 260 milijuna kuna i to tako ga je diskontirala slovenskom Impolu koji je preuzeo i hale i valjački stan u tvornici. Postavlja se pitanje zašto i na koji način je došlo do otpisa duga od 190 milijuna kuna, a zbog čega je Jadranska banka dovedena na rub stečaja, a problem TLM-a nije riješen – rekao je Bunjac.





 
 

06. svibanj 2024 01:11