StoryEditorOCM
Šibenikvozni red

Brod za Jadriju plovi po novom rasporedu: od 1. srpnja uvodi se više linija do omiljenog kupališta

Piše Šibenski.hr
29. lipnja 2022. - 10:57

Vozni red gradske brodske linije za Jadriju izmijenjen je, pa je do 1. srpnja povratak s Jadrije premješten s 14:20 na 15 sati. Također, od 1. srpnja linija plovi po novom voznom redu s više polazaka u oba smjera, a na traženje putnika uveden je i polazak s Jadrije u 7 sati.

Podsjetimo, i ove sezone do omiljenih gradskih kupališta Martinske i Jadrije putnike prevoze brodovi Avalon i Plima u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna. Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih je i ove godine uspostavljena brodska linija, koja se pokazala i kao dobra nadopuna turističkoj ponudi grada Šibenika.

"Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu. Ove godine provedeno je i Javno savjetovanje kojim je prihvaćen prijedlog građana da se za Jadriju doda linija u 7 sati koja će ploviti u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza“, poručuju iz gradske uprave.

image

Plovidbeni red brodskih linija za Jadriju i Martinsku

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Na kupanje na Martinsku možete brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima.

Cijena karte u jednom smjeru na liniji Šibenik – Martinska iznosi 10 kuna, povratna košta 15 kuna. Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru košta 12 kuna, dok cijena povratne karte iznosi 20 kuna. Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

15. srpanj 2024 21:54