StoryEditorOCM
ŠibenikUz prasetinu i čestitke šibenski kulturnjaci oprostili se od 2016. godine

<br /> Gradonačelnik Burić im poručio: Dok je mene i kultura će biti snažna i moćna!

29. prosinca 2016. - 15:06


Od godine na izmaku šibenski kulturnjaci već se tradicionalno opraštaju na prigodnom domjenku u Studiju Galerije sv. Krševana. Okupljene je ovaj put pozdravio dugogodišnji ravnatelj Muzeja grada Šibenika Gojko Lambaša koji u novoj godini odlazi u mirovinu.
-Svi u kulturi dali su svoj doprinos proslavi 950 godina grada Šibenika. Mislim da nije bilo dana u godini da se nešto nije događalo, a kulminacija je bila u prosincu – podsjetio je Lambaša i zahvalio gradskoj upravi što su u slavljeničkoj godini podržali brojne kulturne programe i projekte. I to ne samo verbalno, nego i financijski, kako je istaknuo Lambaša.
Šibenski gradonačelnik Željko Burić nije štedio riječi hvale na račun šibenskih kulturnjaka, a isto tako nije propustio reći kako je Šibenik, s obzirom na svoj proračun, treći grad u Hrvatskoj po izdvajanju za kulturu! Bez kulture ne može ni grad postojati, naglasio je Burić i zaključio:
-Dok je mene, Šibenik će imati moćne i snažne kulturne institucije!
Unatoč uhu ugodnim lijepim i slatkim riječima, nije bilo vrijeme da se dulji, pa je domaćica domjenka ravnateljica galerije Antonija Modrušan sve pozvala k stolu.
-Da nam se naša tradicionalna prasetina ne ohladi! Izložba je na stolu!  
 

 
 

20. travanj 2024 05:30