StoryEditorOCM
ŠibenikPenava u Šibeniku

"Bože dragi, daj svakoj hrvatskoj firmi i hrvatskom građaninu da ima dva milijuna eura, kao ministar Radman, i da to zaboravi. Zato smo danas u Dalmaciji"

Piše Šibenski.hr
23. rujna 2023. - 11:53

 

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, u Šibeniku je konferenciju za novinare i potvrdio kako je njegov posjet Dalmaciji vezan za predstojeće izbore. Iskoristio je priliku da pohvali rad dalmatinskih organizacija Domovinskog pokreta. Najnovije poteze hrvatske Vlade i odnos prema Slavoniji ocijenio je paničnim. V

- HDZ je zapravo izgubio Slavoniju. Slavonci i Slavonija nekada su bili utvrda HDZ-a, Andreja Plenkovića i njegove Vlade, ali oni su njihovu podršku izgubili. Čin velikog nereda i nesreće koju su navalili na slavonskog seljaka sa zabranama svinjokolja i eutanazijama svinja bila je možda posljednja kap koja je prelila čašu. Nažalost, Slavonci nisu morali dugo čekati. Vrlo brzo su jučer dobili još jednu lošu vijest, a to je da gube izborne jedinice koje pripadaju Slavoniji‘ - rekao je Penava. 

HDZ nije opcija na koju se Slavonci mogu osloniti u budućnosti, samatra Penava, a to vrijedi i za Dalmaciji  u kojoj postoje mnogeu inicijative koje će pomoći da se to i ostvari. Podržao je tako i inicijativu u Splitsko-dalmatinskoj županiji vezanu za izbornu lektiru u školama koju smatra problematičnim jer je na tragu, kako kaže, rodne ideologije. Također, razne teme i aktivnosti provodi DP-u i u Šibensko-kninskoj županiji.

 

‘-Želimo poslati poruku hrvatskom narodu da je hrvatska država u posljednjih deset godina doživjela demografsku katastrofu koja nije došla sama po sebi. Došla je zbog loših politika i lošeg upravljanja resursima, ljudima i državom, došla je zbog politika kojima je, umjesto stručnosti i rezultata rada, upravljala i dominirala stranačka pripadnost, odnosno partijska knjižica. Posljedično, to je dovodilo do gašenja tvrtki, OPG-ova i vlastite proizvodnje, do sve veće ovisnosti o uvozu i stranim proizvodima, potom do gašenja radnih mjesta i danas, što je najvažnije, do rekordne inflacije - rekao je Penava u Šibeniku..

 Podsjetio je da Hrvatska proizvodi pola svojih potreba što se tiče mlijeka i svinja te kako je logično da je hrana skupa, a radna mjesta otvorena u nekim drugim zemljama.

-Primjerice, samo svinjskog mesa uvozimo za milijardu kuna. I tu počinju naši problemi. Dalje imamo priču o korupciji, a zadnji je slučaj ministra Radmana koji ne zna za dividendu od 2,11 milijuna eura. Bože moj dragi, daj svakoj hrvatskoj firmi i hrvatskom građaninu da ima toliko, pa da zaborave na dva milijuna eura! Te stvari moramo promijeniti i zato smo danas u Dalmaciji - zaključio je Penava.

28. travanj 2024 17:02