StoryEditorOCM
ŠibenikUređivat će gradske četvrti

Bolje išta nego ništa: 27 osoba zaposleno na javnim radovima

Piše Šibenski.hr
9. lipnja 2017. - 15:28

Posredstvom Programa javnih radova, a temeljem aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, danas su u Gradskoj vijećnici potpisani ugovori sa 27 osoba koje Grad Šibenik zapošljava na određeno vrijeme.



„Grad Šibenik nastavlja, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, s provođenjem programa javnih radova. Ovaj projekt višestruko je koristan jer nezaposlenim osobama pruža priliku za zaposlenjem, makar i privremenim, a istodobno pridonosi boljoj komunalnoj uređenosti na cijelom području grada.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

U sklopu Programa javnih radova, 27 zaposlenika radit će tijekom četiri mjeseca na poslovima komunalnog uređenja 18 gradskih četvrti i mjesnih odbora, a prema planu koji je Grad Šibenik sastavio u dogovoru s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora.



Planirane aktivnosti uključuju održavanje javnih površina, čišćenje i uređenje javnih puteva, pješačkih i biciklističkih staza, prilaznih cesta, košenje trave uz prometnice te održavanje mjesnih groblja. Grad Šibenik korisnicima ove mjere osigurat će osposobljavanje za upravljanje motornim strojevima, pilama, kosilicama i slično te adekvatnu radnu odjeću i obuću.
Ukupna vrijednost projekta je 674.000 kuna. Sredstva za financiranje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

25. travanj 2024 10:23