StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Bogat program za Dan grada i svetkovinu sv. Mihovila: Sudjeluju kulturne ustanove, sportska društva i dječji vrtići

23. rujna 2019. - 15:38

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila koji se obilježava u nedjelju, 29. rujna, Grad Šibenik u suradnji s kulturnim ustanovama, dječjim vrtićima i udrugama tradicionalno priprema program prigodnih aktivnosti.

Mališani, polaznici šibenskih vrtića izvest će programe na ulicama i trgovima grada u nadolazećem tjednu, a prigodni program "Mali Mihovil“ održat će se u katedrali sv. Jakova u srijedu, 25. rujna.

U srijedu u poslijepodnevnim satima, na tvrđavi Barone, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama.

U četvrtak, 26. rujna Fotoklub Šibenik priprema izložbu "Šibenik u kadru", dok će u petak, 27. rujna, Šibenčanima i njihovim gostima ŠPD Kolo izvesti "Carminu Buranu" na tvrđavi sv. Mihovila.

Istoga dana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održat će se i premijera dječjih predstava "Avantura Brokule i Češnjaka" i "Uljez u kažiprstu".

U šibenskoj luci, u subotu, 28. rujna s početkom u 11 sati, održat će se regata jedrilica klase optimist i laser u organizaciji JK Val.

U subotu u večernjim satima bit će svečano otvoren novouređeni dom JK Val u Docu.

Kulturno - umjetnička društva grada Šibenika izvest će prigodne programe na otvorenom u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu: s početkom u 11 sati ispred Muzeja grada Šibenika te u 17 sati istoga dana na Maloj Loži.

U nedjelju, 29. rujna, na sam blagdan sv. Mihovila, ulicama grada budnicu će odsvirati Šibenska narodna glazba. Procesija gradom i svečana sveta misa u čast svetcu zaštitniku grada Šibenika i Šibenske biskupije započet će u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske.

Po običaju, na blagdan sv. Mihovila posjetiteljima je omogućen ulaz bez naplate na tvrđavama sv. Mihovil i Barone, gdje će predstavu "Šesti ortak" izvesti Dramski studio Virko. U osnovnoj školi Petra Krešimira IV., u organizaciji GK Dišpet održat će se Međunarodni turnir u sportskoj gimnastici "Sveti Mihovil".

26. ožujak 2023 22:25