StoryEditorOCM
Šibenikdon ante vrcić

Bivši odbojkaš koji je glumio kardinala Stepinca služi misu u Vrpolju. Bit će to prvo mladomisničko slavlje nakon 400 godina!

Piše Ivan Ugrin
7. srpnja 2022. - 17:52

U poznatom Marijanskom svetištu Gospe od Vrpolja kod Šibenika, u nedjelju 10. srpnja s početkom u 10 sati bit će služena mlada misa jednog Vrpoljčanina nakon više od 400 godina.

Riječ je o mladomisniku Šibenske biskupije, don Anti Vrciću, kojeg je zajedno s kolegom don Šimom Pleadinom za svećenike prije mjesec dana zaredio biskup Tomislav Rogić. Vrpoljački župnik don Ante Omazić, koji je ujedno biskupijski povjerenik za duhovna zvanja, kazao nam je kako je istražio kad je zadnji put neki župljanin služio mladu misu u Vrpolju, i došao do podatka da je to bilo 1608. godine.

Na Vrcićevoj mladoj misi propovijedat će župnik sa splitskog Sućidra don Stipe Šurlin, nekadašnji mladomisnikov duhovnik na Bogosloviji, a pjesmom će slavlje uveličati klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice.

Don Ante Vrcić se donedavno aktivno bavio sportom kao uspješan odbojkaš, zamalo pomorac i neizlječivi zaljubljenik u Bogorodičino vrpoljačko svetište. Pozornost šire javnosti stekao je ulogom blaženog kardinala Alojzija Stepinca u filmu koji je prije nekoliko godina o njemu snimio HRT. Likom i stasom vrlo je sličan blaženiku, a iako nije rekao niti riječi u filmu, ostavio je veliki pečat Stepinčevom ulogom.

- Ma, moj udio nije tako važan, poput sjene sam koja prolazi kroz film, ali znao sam kako će svi oni koji me poznaju komentirati baš mene i baš moju ulogu. Nekako mi je bilo nelagodno, pa nisam gledao kući s obitelji, otišao sam kod kumova. Već tijekom filma mobitel je zvonio, stizale su poruke, komentari na Facebooku, ipak je film trajao sat i pol u udarnom terminu..., kazivao je Vrcić našem novinaru Damiru Šarcu.

Za dar je don Ante Vrcić dobio kardinalsku reverendu iz filmske kostimografije, šivanu po njegovoj mjeri, i to u znak zahvalnosti od ekipe filma. Tko zna, možda mu jednog dana i posluži.

image

Šime Pleadin i Ante Vrcić zaređeni za svećenike Šibenske biskupije

Privatni album
26. travanj 2024 16:58