StoryEditorOCM
ŠibenikPeran vs. Rakić

Bitka za pozicije u šibenskom HDZ-u: na megdan nesuđenom dožupanu izlazi bivši šef policije!

Piše Davorka Blažević
26. rujna 2021. - 18:23

Bitka za pozicije u HDZ-u već je počela, zasad kao neka vrsta pozadinske igre, u kojoj se tiho i uglavnom interno odmjeravaju snage i priprema strategija za odlučujuću izbornu utakmicu. Glavne akvizicije šibenskog HDZ-a, uključuju se u trku za šefa županijske organizacije, a oni za koje se vjerovalo da će istaknuti kandidaturu za HDZ županije, odlučili su pokušati preuzeti uzde stranke u gradu Šibeniku.

Najnovija vijest kaže da se za čelnika šibenskog HDZ-a sprema i Branko Peran kojeg je stranka nakon suspenzije zbog javnih kritika na račun vodstva u županiji, tek u proljeće oslobodila krivnje. I evo već je kandidat za prvog šibenskog HDZ-ovca!

Računalo se, inače, da se aktualni šef šibenskog HDZ-a Željko Burić, neće više kandidirati na stranačke dužnosti, i da će pokušati bez unutarstranačkih turbulencija dovršiti svoj treći gradonačelnički mandat u Šibeniku.

Kao kandidat za novog čelnika GO HDZ-a u Šibeniku spominjao se dosad samo Paško Rakić, bivši zamjenik gradonačelnika i nesuđeni HDZ-ov dožupan.

image
 Paško Rakić
Niksa Stipanicev/Cropix

No, čini se da je dobio suparnika u Branku Peranu, bivšem načelniku PU Šibensko.kninske, bivšem ravnatelju Zatvorskog sustava i pomoćniku ministra pravosuđa. Peran već neko vrijeme pokazuje otvoreno ambiciju da uđe u utakmicu za neku od vodećih stranačkih pozicija, no mnogi su očekivali da će to biti županijska, a ne gradska organizaicja.

Nakon Peranove objave da ide u utrku za GO HDZ-a, neki u stranačkim kuloarima spekuliraju kako je to dio njegovog dogovora sa sadašnjim predsjednikom ŽO HDZ-a Nediljkom Dujićem, koji najavljuje kandidaturu za još jedan mandat iako ga malo tko vidi ubuduće u toj ulozi.

Pogotovo nakon što je postalo izvjesno da će se za šefa ŽO HDZ-a natjecati Željko Burić koji je, za razliku od Dujića, dobio lokalne izbore vrlo uvjerljivo i upravo teče njegov treći mandat na dužnosti šibenskog gradonačelnika.

S druge strane, u mandatu Dujića kao čelnika županijske organizacje, HDZ je izgubio i mjesto župana, i županiju i Grad Knin, pa se čak očekivalo da Dujić i sam, konzekventno porazu stranke na lokalnim izborima, odustane od nove kandidature. Ali, ništa od toga. Dujić najavljuje još jednu bitku za vrh županijskog HDZ-a, gdje ga čeka težak protivnik- Željko Burić.

U šibenskom HDZ-u, pak, Rakiću na megdan izlazi Peran.

Peran se izravno obratio žiteljima Šibenika i članovima HDZ-a obavještavajući ih o svojoj kandidaturi za predsjendika GO HDZ-a. Poziva se na iskustvo predsjednika temeljnog ogranka i sudjelovanje na koordinacijama s gradskim odborom, a moto njegovog rada će biti,,borba za bolje i pravednije društvo“ u kojem čovjek smije javno kazati što misli, a da ga nitko zbog toga ne smatra neprijateljem stranke ili državnim neprijateljem.

-Ono što je sigurno je da ću se suprotstavljati bahatosti, oholosti i samovolji pojedinaca, te svim oblicima mogućih zlouporaba, upravo vjerujući u bolje i pravednije društvo- poručio je Peran.

19. travanj 2024 23:37