StoryEditorOCM
ŠibenikZavršetak u proljeće

Uređuju se četiri nova dječja igrališta i dva sportska terena u Šibeniku. Sve radove izvest će tvrtka iz Zagreba

Piše šibenski.hr
22. siječnja 2021. - 12:10

Četiri dječja igrališta te dva sportska terena bit će izgrađena, uređena i opremljena u ovoj godini na području grada Šibenika. Kompletno nova dječja igrališta bit će izgrađena na području gradskih četvrti Ražine i Vrpolje, dok će na Meterizama i Vidicima biti obnovljena postojeća dotrajala dječja igrališta. Novom lijevanom podlogom presvući će se košarkaško igralište uz osnovnu školu u Zatonu, dok će sprave za vježbanje na otvorenom biti postavljene u sklopu sportske dvorane Miminac.

Sve navedene radove izvest će tvrtka ZZ CONCEPT d.o.o. iz Zagreba s čijim je predstavnicima Ugovor o opremanju dječjih igrališta na području grada Šibenika danas potpisao gradonačelnik Željko Burić na lokaciji u Ražinama gdje će igralište biti izgrađeno.

„Posrijedi je kapitalno ulaganje u komunalnu infrastrukturu u iznosu od 1,5 milijuna kuna, a krajnji korisnici izgrađenog bit će naši najmlađi sugrađani. Dječja igrališta po prvi put dobit će mališani Ražina Gornjih te Vrpolja, a obnovit će se dotrajala igrališta u velikim gradskim četvrtima kao što su Meterize i Vidici. Dragocjeni su to prostori za mališane i njihove roditelje, stoga još jednom apeliram na sve sugrađane da s posebnom pažnjom borave i koriste te površine jer je posrijedi naša zajednička imovina.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Direktor tvrtke ZZ CONCEPT d.o.o. Rikard Dragčević istaknuo je kako su posrijedi iznimno kvalitetna igrališta i oprema.

- Prvo igralište u Šibeniku radili smo u kanalu sv. Ante koje je izgrađeno 2014. godine, a i danas je u izvrsnom stanju. Vjerujem kako će, zbog kvalitete opreme, održavanje i servisiranje ovih igrališta biti zanemarivo- kazao je Dragčević.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako je u proteklom razdoblju u potpunosti obnovljeno ili izgrađeno deset dječjih igrališta.

- U redovnim razgovorima s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora postavljaju se prioriteti izgradnje novih i obnove starih dječjih igrališta, pa iz godine u godinu gradska uprava tako i postupa. U proteklom razdoblju smo u potpunosti obnovili ili izgradili javna dječja igrališta na Biocima, Krvavicama, Mažuricama, Meterizama, Šubićevcu, Crnici, šibenskoj Rivi, plaži Brodarica, te otocima Krapnju i Žiriju. Isto tako uređen je okoliš dječjih vrtića Građe, Kućice, Vesla u Zatonu i Malog Mihovila na Jamnjaku. Također smo izgradili jedinstveno igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu. Želja ima puno, a realiziramo ih sukladno mogućnostima i navedenim prioritetima. A prvi preduvjet je da postoji adekvatna zemljišna čestica u javnom ili gradskom vlasništvu, odnosno da u razumnom obuhvatu na području gradske četvrti ili mjesnog odbora nema niti jedno postojeće dječje igralište- naveo je Mileta.

Očekivani završetak radova je proljeće 2021. godine.

18. travanj 2024 23:39