StoryEditorOCM
Šibenikprestižna titula

Bira se nova, šesta po redu ‘Šibenska grandeca‘: prijave kandidatkinja traju do 12. siječnja

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2021. - 14:26

Udruga 'Volim Šibenik' u suradnji s Muzejom grada Šibenika te medijskim pokroviteljima portalima Šibenik News, Šibenski.hr i ŠibenikIN, Županijskim radio Šibenikom i Šibenskim listom, šestu godinu za redom, organizira izbor 'Šibenske grandece'.

Kao i prethodnih godina, za ovu prestižnu titulu birat će se žene koje svojim nesebičnim radom u različitim djelatnostima pridonose podizanju kvalitete života lokalne zajednice u cjelini ili sredine u kojoj rade i djeluju, promoviraju Šibenik i njegove vrijednosti, rade volonterski ili izvan svojeg radnog vremena, potiču kreativnost i znatiželju kod osoba s kojima rade, otkrivaju nove vrijednosti te donose nove ideje i oko sebe šire pozitivnu energiju.

Prijave kandidatkinja, a uvjet je da žive na šibenskom području ili su rođene Šibenčanke, za ovu prestižnu titulu, bit će zaključene 12. siječnja 2022. godine. A svoje kandidatkinje možete prijaviti na mail: feric.diana@gmail.com ili na broj mobitela 099/733-3629. 

Ove godine povjerenstvo čine Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Franka Zeljak, Diana Ferić i Katarina Rudan, koje će izabrati najviše osam kandidatkinja koje ulaze u uži izbor, nakon toga šestu 'Šibensku grandecu' te će ona biti proglašena početkom ožujka, a u povodu Međunarodnog dana žena.

Kandidatkinje će, kao i prethodnih godina, javnosti predstaviti medijski pokrovitelji izbora 'Šibenske grandece'. 

Podsjetimo, titulom 'Šibenska grandeca' do sada su se okitile: anesteziologinja Danči Mihovilčević i pedijatrica Irena Bralić. Treća 'Šibenska grandeca' bila je medicinska sestra u mirovini Ana Paić, dok je četvrta grandeca bila mlada majka, volonterka, novinarka te promotorica humanog i urbanog Šibenika, Snježana Klarić. Prošle godine ovom se prestižnom titulom okitila Marijana Rajić, predsjednica Udruge 'Aurora' koja okuplja djecu s teškim invaliditetom i njihove roditelja.

26. travanj 2024 12:20