StoryEditorOCM
ŠibenikŠušur u kanalu sv. Ante:

Biciklisti i rekreativci "začinili" Dan otvorenih vrata EU projekata-najsretniji na lutriji dobili bicikle! (FOTO)

13. svibnja 2017. - 20:07

U sklopu Europskog tjedna kojim se obilježavaju "Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji", danas je održana tradicionalna humanitarna biciklijada, ujedno i završno događanje manifestacije.

Zajedničkim su je snagama organizirali šibenski Biciklistički klub "Faust Vrančić", Turistička zajednica i Zajednica sportova Grada Šibenika, Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije i županijska Javna ustanova Priroda.





Biciklijada je okupila stotinjak biciklista svih dobnih skupina. Startala je u 11 sati sa šibenske rive, a završila sportsko-zabavnim "šušurom" u uvali Minerska u kanalu sv. Ante.














Na popularnoj šetnici ili, jednostavnije, "dnevnom boravku Šibenčana", svi su imali priliku vježbati na otvorenom sa članicama Aerobic kluba "aeroDI" i njihovom instruktoricom Dijanom Urukalo.

















Uslijedio je ručak za sudionike i goste, pa je bilo malo onih koji su odbili porciju (pre)ukusnog rižota sa pidoćama.











U međuvremenu, najmlađi su se okupali, a stariji su predahnuli u hladovini ispod borova.











Ni lutrija nije omanula. Kotizacija od 20 kuna koju su plaćali sudionici biciklijade bila je ujedno i lutrijski kupon koji se, inače, mogao i naknadno kupiti, a kompletan prihod otišao je u dobre ruke- šibenskoj Udruzi oboljelih od cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida "Aurora".





Baš kako je, spretno i znalački, označila start biciklijade, tako je Nika Rajić, članica "Aurore", i izvukla sretne dobitnike vrijednih lutrijskih nagrada. Bilo ih je poprilično, osigurali su ih sponzori-Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik, Gradski parking d.o.o., te Top sport – Srima, a oni najsretniji dobili su bicikle.









 


Sudionicima biciklijade i sportsko-zabavnog programa obratio se i župan Goran Pauk istaknuvši kako je Šibensko-kninska županija izrazito ponosna na sve projekte u kojima je do sada sudjelovala, bilo kao idejni tvorac, nositelj ili partner.
- HERA, HOLISTIC, AluTech, Eurodyssee možda su najzvučnija imena. O njima možete saznati sve upravo danas od onih osoba koje su i sudjelovale u njihovoj provedbi. Jedan od posebnih projekata svako je i uređenje ovog prostora, odnosno Turistička valorizacija kanala sv. Ante, koji je prije dvije godine proglašen trećim najuspješnijim EU projektom u Hrvatskoj. Međutim, glavni posao je tek ispred nas. Do ljeta se nadamo rezultatima natječaja za financiranje izrade dokumentacije za tvrđavu sv. Nikole. Očekujemo 2,6 milijuna kuna. U lipnju će, naime,  na UNESCO-voj Konferenciji biti donesena odluka o pozicioniranju tvrđave sv. Nikole na UNESCO-voj  listi zaštićenih objekata kulturne baštine- kazao je župan Pauk

19. travanj 2024 21:15