StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Beskompromisni obračun splitskog poteštata Ivice s čistačicon: To je pravi čovik za nužne društvene promine!

Piše Branimir Periša
11. rujna 2021. - 19:12

Izgleda da je na pomolu novi ljubimac iz svita politike Dobre Parone. Kada govori o spliskome poteštatu Puljku, okice jon se zasjaju skoro ka i svojedobno na spomen nježine nikad prežaljene ljubavi Nadana Vidoševića, lovca na bile i crne vukove, ružičaste slonove i pigave medvide... Sve veliko, egzotično i skupo u kategoriji divljači bilo je njemu na nišanu, zajedno sa vridnin slikaman i umjetninaman naravski, za tuđe šolde.

I kada je sve oto puklo, ka smrdljivi balun, nije pristala za Nadanon uzdisati; baš se toga bljeska u okicaman, ka opasnoga simptoma pribojavaju nježine najdraže mušterije, jerbo in neće dati disati: te Ivica Puljak ovo, te ono, već vidu nježina prodikanja.

- To je pravi čovik za nužne društvene promine! Jeste vidili kako se samo odlučno, beskompromisno obračunava sa čistačicon u Sportskin objektiman. Nema produženja ugovora o radu za misto koje je u biti nepotribno. I ja čistin sama svoj bufetić, pa me niko ne pita ništa! - rekla je s onin opasnin sjajon u očiman u kojiman se, ka u ogledalu, zrcalila Ivičina slika.

Odlučni obračun

Da, da..., zareža je na nju El Tigre pogledavajući na mučaljivoga Bili Smo Uskoro. Toliko željene društveno - političke promine počinju odlučnin obračunon sa jednon vrlo opasnon, nepodobnon osobon – čistačicon, koja je uz to 80 postotni invalid i mater dvoje malodobne dice. A promine na bolje nosi Ivica, koji je laga kada je reka da je otkaz otoj ženi jednoglasnon odlukon donilo Upravno vijeće pa se sada ničin ne da sakriti kako je rič o političkomen obračunu priko kostiju spremačice u takoj životnoj situaciji! Šta sada imate za kasti? - pogleda je u nju ka zmija u žabu. Njegov kumpare i dalje je muča ka zaliven.

- A šta da van kažen? - zbunila se ona, pokušavajući iskoristiti i zadnji adut:

- Jeste li baš sigurni da je tako kako govorite? - propištala je u nelagodi.

- Naravski! Čitajte, surfajte po portaliman, sve van je na izvolte.

Slika bez tona

Pogleda ju je i Bili Smo Uskoro bez riči, jedino je zaklima glavon na odobravanje.

- Znate šta, mislin da bi bilo najbolje da prihvatimo sve ovo ka da ništa nisan rekla! - progovorila je Dobra Parona pogledon tražeći odobravanje. Neka bude da san samo zivala, a riči nisu izrečene. Bilo je slike, ali bez tona! - predložila je i na račun kuće počastila ih pićen.

- Znate, obamirija ju je pogledon El Tigre, to šta ste rekli podsjeća me na slučaj Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija. On je samo otvara justa u Americi, kad su braća svećenici poveli onu četničku „Šta se tamo na Dinari sjaji”, kada je u Zagrebu, zvižduče i pjevuši Azru, a u Crnoj Gori s nebesa, helikopteron šalje na ustoličenje Joanikija zvanog Pancir Dekica i š njimen leti, da ga ustoliči za vjerskog poglavara Crnogorcima...

- Baš van fala na usporedbi, rekla je bisno. Oćete reć' da bi se još tribala i depilirati!? - naljutila se i vidilo se da š njimen neće progovoriti danima i danima. A šta vi mučite cilo vrime? - osivnila se na B. S. Uskoro. Iđe joj na živce, cilo vrime ništa ne progovara.

- Ja san naprosto zadivljen i zato ne dolazin do riči. Ima nade, pojavila se gripa! Jupiii, uvoz iz Austrije...

20. travanj 2024 08:16