StoryEditorOCM
ŠibenikVeliki planovi

Beroš sjeo s gradonačelnikom Šibenika i razgovarao o novoj bolnici: ‘Pacijente čeka najsuvremenija zdravstvena skrb!‘

Piše M. P.
14. lipnja 2024. - 14:49

Čini se da o gradnji nove bolnice u Šibeniku zbilja počelo ozbiljno promišljati. Projekt je to koji se već godinama koristi u raznim predizbornim kampanjama, stranačkim skupovima i tiskovnim konferencijama pa valja biti oprezan.

Ali, evo, danas je ministar zdravstva Vili Beroš sjeo s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem i ravnateljem Opće bolnice Šibensko-kninske županije, Kristijanom Stipeničevim, te se razgovaralo o gradnji te mitske nove bolnice.

- Nova bolnica, osim što će pružati najsuvremeniju zdravstvenu skrb pacijentima, novim sletištem i blizinom lučkog pristaništa omogućit će potpunu integraciju helikoptera hitne medicinske službe i brzih brodova pomorske hitne medicinske službe - objavio je Beroš na Facebooku.

image

Sastanak s Berošem

Nova će bolnica biti izgrađena na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova. Trenutno je u tijeku 5. od 14 faza izrade studije izvodljivosti koja bi trebala biti gotova krajem ljeta kada će biti raspisan natječaj za izradu idejnog rješenja. Gradnja nove bolnice koštat će 80 do 100 milijuna eura, a novac će biti osiguran iz proračuna Republike Hrvatske.

Nova bi šibenska bolnica trebala bi biti izgrađena u roku od osam godina.

image

Vizija nove bolnice u Šibeniku

/Slobodna Dalmacija
image

Vizija nove bolnice u Šibeniku

/Slobodna Dalmacija
image

Sastanak s Berošem

image

Vizija nove bolnice u Šibeniku

/Slobodna Dalmacija

 

14. lipanj 2024 14:51