StoryEditorOCM
ŠibenikOstaje ruglo u gradu

Baranović bi pumpu na obali- samo bliže gatu Vrulje

Piše Katarina Rudan
13. siječnja 2017. - 12:51

- Saga o benzinskoj pumpi na obali trajat će još, jer problem nije trivijalan i mali. Jučerašnja izvanredan sjednica Gradskog vijeća Šibenika, u mojoj političkoj karijeri jedna je od najnekvalitetnijih i najmučnijih, kojoj sam ikad prisustvovao. U ovo što se s pumpom i oko pumpe događa, uvela nas je u najmanju ruku aljkavost gradske uprave, ako izuzmemo bilo kakve špekulacije druge vrste. Jučer smo trebali svi dati svoj doprinos – stručni, politički, ljudski – kako bi se problem riješio na miran način i iznašlo najbolje dugoročno rješenje, a ona se pretvorila u nešto što bih ja metaforički nazvao "spašavanje vojnika Ryana", rekao je danas na konferenciji za novinare gradski vijećnik Narodne stranke – reformista Petar Baranović. Osvrnuo se na tijek sjednice, o objašnjenjima pročelnice Madlene Roše Dulibić o tomu kako je došlo do propusta, do uvjeravanja da je pumpa uvijek bila u GUP-u, što opovrgava zapisnik sa javne rasprave na što je upozorila Sanja Bralić.

- Sve što se na jučerašnjoj sjednici događalo nastalo je slijedom odluke gradonačelnika Željka Buruća da se INA-i izda koncesija i pumpa zadrži na rivi još 20 godina. Tražio sam, pod drugom točkom dnevnog reda, stav i viđenje gradonačelnika koje bi mjere gradska uprava trebala prihvatiti kao obvezu i po kojoj špranci postupati,  u kojem bi se vremenskom roku mogle stvoriti pretpostavke da se pumpu preseli na drugu lokaciju. Odgovor nisam dobio osim, po tko zna koji put, deklarativnog obraćanja gradonačelnika. Kad se sve zbroji i oduzme, posljedica takvog stava gradonačelnika Burića su apsolutno štetne za ovaj grad. Političari imaju pravo na grešku, ali nemaju pravo ignorirati ju, rekao je Baranović.  

Posljedice svega su, istaknuo je, da na najfrekventnijoj točki u gradu ostaje ruglo, a Upravno vijeće županijske Lučke uprave danas odlučuje o koncesiji koja je pravno dvojbena. Baranović je naglasio da nije protiv pumpe na obali, ali ne na toj lokaciji, već južnije – bliže putničkom terminalu na gatu Vrulje.

02. svibanj 2024 01:26