StoryEditorOCM
ŠibenikGLAVA ŠOTOBRACO

Bageri na javnome putu? Sad je jasno zašto naš premijer Plenković voli film ‘Ne gledaj gori‘

Piše PIŠE BRANIMIR PERIŠA
2. siječnja 2022. - 09:15

Evo vidite, konačno padaju simboli komunizma u onda mračnoj Albaniji, zemlji bunkera na svakomen koraku! Projektiralo ih i gradilo da mogu izdurati atomski udar s liva, i s desna, ozgora i ozdola, da bi ih na kraju, zajedno s cilon albanskon obalon odnilo more! – čita Dobra Parona friške informacije iz novina svojin najdražin gostiman.

– Je, i nama je u moru jedini spas! - jedva je prožvaka rečenicu od prehlade isciđeni El Tigre. Dan prije bija je pripadnut ka grlica da nije omikron, pari da je to jedino šta čovika more zadesiti. Nije međutin, i odma mu je pa' kamen sa srca. Lista i on svoj primjerak friških novina i uprav' čita kako je u Ruskamenu onaj bager vlasnika hotela, stanovitoga Milavića pripričija javni, čak državni put, pa mištani više ne mogu do mora niti do svojih kaića u portiću.

Policija na visini zadatka

– Daklen, more naše plavo je jedini element, jedina sila koja more spasiti stvar, društvo i državu od ljudi koji mislu da su sa hotelon kupili i javni put. Isto ka i bunkere u Albaniji neka more sinje odnese otaj bager, š njimen i testu, pa da više nema spora čiji je put, ko ga more koristiti i pod kojin uvjetiman. Eto tako, reka je El Tigre i nagnija iz buster pive. To mu je naime, bila treća otoga jutra, pa ako je buster doza dobra kontra korone, kakva li je tek blagodat za najobičniju prehladu!?

Na to mu je B.S. Uskoro reka da nije od njega očekiva takav gubitak vire u pravnu državu.

– Ol' se ne vidi da je tute policija bila na visini zadatka!? – upiljija se u njega.

– Je. Policija je odlično regulirala promet u mirovanju između bagera – barikade, osobnoga auta jednoga mištanina i vlastitoga, policijskoga kombija. Kako je rekla njiova glasnogovornica, "policija ne more u njiove relacije". To oće kasti, neće se mišati u odnose ciloga mista, omiške graske uprave, države i vlasnika otela. Znači, čeka se da more sinje učini svoje! – odlučan je El Tigre u svojin tvrdnjaman.

Ne popušta ni za milimetar nego je naprotiv, doda da je nama lako za epidemiju korone. Proće jednoga dana, prije oli kasnije, za razliku od pošasti koje je oto u Ruskamenu samo ilustracija. Zadračiš šta oćeš da je tvoje, i metneš bager ka barikadu. A policija još pazi da te neko krivo ne pogleda!

Čekajući presudu

– Ma ajte, nije to ništa strašno! Naprotiv! – pomirljiva je Dobra Parona. Ka jedna nježna, druželjubiva žena raspekmezila se na prizor mištana kako su se malo podružili. Isprid bagera-barikade stvorila se ugodna gužva oko gradela, cika i veselje, taman za blagdanske dane! - cvrkuće Dobra Parona.

Nabaška, prikorila je El Tigrea da u katastrofičnomen tonu zaziva neka more priplavi obalu i liši nas problema, ka da se stvar ne more sudski rišiti, pa makar bager pojila ruzina dok se ne donese presuda.

– Sada mi je jasno zašto naš premjer Plenković voli film "Ne gledaj doli", reka je El Tigre i objasnija da je to zato šta se Plenki boji da sa Markova trga, pogleda li nizdol, ne ugleda ko zna kolko bagera koji su uzurpirali nešto javno.

Ali, film se zove "Ne gledaj gori" – otpovrnija mu je B.S. Uskoro zbunjeno.

– Svejedno, šta tebe brige di će neko postaviti bager!? – snaša se u trenu.

18. travanj 2024 19:04