StoryEditorOCM
ŠibenikTKO UMJESTO POLJIČKA?Kako će se posložiti šibenska kadrovska križaljka

Anita Škugor Kodžoman na čelu Gradskog vijeća

Piše Zdravko PILIĆ
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
9. prosinca 2016. - 12:26

Otkako je Ivicu Poljička Vlada RH 1. prosinca imenovala novim državnim tajnikom u Ministarstvu kulture u Šibeniku je ostalo upražnjeno mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Naime, svega nekoliko dana nakon izbora Poljičak je dao ostavku na funkciju prvog čovjeka šibenskog parlamenta, a svoj vijećnićki mandat stavio je u stan je mirovanja. Funkciju predsjednika privremeno će obnašati njegov zamjenik, potpredsjednik gradskog vijeća Ante Rakić, a HDZ će do naredne sjednice Gradskog vijeća, najavljene za 19. prosinca, Odboru za izbor i imenovanja uputiti prijedlog za novog predsjednika.
Prema dobro obaviještenim izvorima iz HDZ-a, riječ je o Aniti Škugor Kodžoman, ravnateljici Područnog Ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, gradskoj vijećnici i uglednoj članici stranke, poštovanoj i uvažavanoj i među oporbenim vijećnicima. Iz tog razloga za očekivati je kako će njezin izbor na to mjesto proći prilično glatko bez obzira što HDZ nema baš glatku većinu u Gradskom vijeću – ima tek 11 svojih od 25 vijećnika.
Isto tako, izvori iz HDZ-a navode kako je najbliži tome da Poljička zamijeni u vijećničkoj klupi Danijel Pilipac, mladi liječnik, dr. medicine, koji se vraća sa specijalizacije za ortopeda iz Zagreba.

02. svibanj 2024 05:45