StoryEditor
ŠibenikŠibenčani, javite se

Ako uočite neki komunalni problem u vašem gradu prijavite ga na mobilnu aplikaciju. Riješit će vam javnu rasvjetu, ali i maknuti lešinu s ceste

Piše šibenski.hr
22. travnja 2021. - 08:29

Grad Šibenik posredstvom web i mobilne aplikacije Popravimo.hr do danas je zaprimio ukupno 1028 prijava komunalnih problema u periodu od godine dana otkako je aplikacija dostupna šibenskoj javnosti. Aplikacija, podsjetimo, građanima omogućuje prijavu i evidentiranje javnih problema čije rješavanje zatim preuzima nadležna služba te se brine za njihovu sanaciju.

Od ukupno 1028 zaprimljenih prijava u proteklom periodu više od polovine ih je obrađeno i otklonjeno (567), dok su 163 prijave građana u izradi, odnosno upućene su na izvršenje ugovornim izvođačima Grada Šibenika i komunalnim poduzećima te je njihovo rješavanje u postupku. Stotinjak prijava nadležni odjeli Grada Šibenika tek trebaju dodijeliti izvoditeljima.

- Aplikacija se pokazala vrlo efikasnom i drago mi je što mogu reći da su građani prepoznali njezinu svrhu i smisao. Na ovaj način brže i lakše dolazimo do saznanja o komunalnim problemima na velikom administrativnom području koje pokriva Grad Šibenik, kao što su javna rasvjeta izvan funkcije, udubljenja na cestama ili lešine životinja. Nakon što građani jednostavnim postupkom i opisom problema isti prijave, djelatnici Komunalnog odjela odmah zaprimljeno stavljaju na postupanje. Ono što se pokazalo u dosadašnjem funkcioniranju aplikacije jest da imamo i dosta prijava koje moramo odbaciti jer ili nisu u nadležnosti Grada Šibenika ili se ne odnose na manje komunalne zahvate već kapitalna ulaganja, a ona se planiraju dugoročno usvajanjem Programa gradnje komunalne infrastrukture- kazao je pročelnik Upravnog odjek za komunalne djelatnosti Ante Nakić dodajući kako je Grad Šibenik posredstvom aplikacije zabilježio stotinjak takvih prijava.

Aplikacija pruža uvid u sve prijavljene intervencije, kao i u detalje njihove obrade, poput informacija o fazi sanacije, lokaciji intervencije, fotografiji intervencije itd. Izradila ju je tvrtka Promet i prostor d.o.o., a je aplikacija sastavni dio Geografsko-informacijskog (GIS) sustava Grada Šibenika.

item - id = 1093097
related id = 0 -> 1146047
related id = 1 -> 1146046
30. studeni 2021 03:34