StoryEditorOCM
ŠibenikPromjena termina

Akcija "Posadi cvijet, Probudi svije(s)t" odgođena je zbog hladnog vremena i održat će se od 4.do 6. svibnja

Piše šibenski.hr
21. travnja 2017. - 17:56

Organizatori projekta „Posadi cvijet, Probudi svije(s)t“ obavještavaju da su zbog neizvjesnog vremena ovog vikenda i želje da što više sudionika sudjeluje i uživa u projektu, odlučili isti premjestiti za dva tjedna.
-Prema vremenskoj prognozi tada nas očekuje puno toplije vrijeme, kakvo nam i treba u ovoj akciji na otvorenom. Pozivamo sve da nas prate na našoj facebook stranici (Posadi Cvijet Probudi Svijest), a vrijeme koje nam ostaje ćemo iskoristiti promovirajući i dalje cijelu ideju i budeći svijest. Svakim lajkom na našu stranicu, osigurali ste jedan cvijet za staru gradsku jezgru, poručuju organizatori.

Raspored provođenja akcije

4.svibnja od 18 do 20 sati / Gradska knjižnica Juraj Šižgorić
„ŠTO NAM VRTLARICA KAŽE“, teoretski dio - predavanje Kornelija Benyovski Šoštarić, poznata televizijska 'Vrtlarica' koja u svojoj emisiji gledatelje podučava ljubavi prema prirodi i uzgoju voća, povrća i bilja. U ovom predavanju s posebnim osvrtom na mediteranske vrste cvijeća, otkrit će nam mogućnosti i dati korisne smjernice u sadnji i uzgoju bilja i cvijeća u staroj gradskoj jezgri.

5.svibnja od 17 do 19 sati / Srednjovjekovni mediteranski vrt Sv.Lovre
„SADNJA S VRTLARICOM U MEDITERANSKOM VRTU“, praktični dio – u društvu Vrtlarice, Kornelije Benyovski Šoštarić, u Srednjovjekovnom mediteranskom vrtu sv.Lovre, imat ćemo priliku zasukati rukave i zajedno s našom gošćom steći praktična znanja sadnje i uzgoja cvijeća. Za ovaj dio projekta broj sudionika je ograničen i potrebne su pravovremene prijave radi osiguranja tehničkih uvjeta i sredstava za rad.

6.svibnja od 10 do 15 sati / Trg Mala loža
„GDJE RASTE CVIJEĆE, RASTE I NADA“ – sajam cvijeća – okupljeni svi oko cvijeća u srcu stare gradske jezgre, na trgu Ivana Pavla II, poznatijeg kao Mala loža, zadnji dan je rezerviran za prodaju i kupovinu sadnica i potrebne opreme, te sadnju na samom trgu.



 

28. travanj 2024 08:48