StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

'Zeleni grad' u akciji: Besplatno čiste ulice i štekate u staroj gradskoj jezgri; Dvaput dnevno odvoze i smeće iz ugostiteljskih objekata

Piše šibenski.hr
11. lipnja 2019. - 15:11

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i tvrtka Zeleni grad Šibenik održali su u prostorijama Komore zajednički sastanak s vlasnicima ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri Šibenika vezano uz problematiku odvoza otpada. Uz predsjednika županijske Obrtničke komore Josu Smolića, direktora Zelenog grada Šibenik Novice Ljubičića sa suradnicima na sastanku je sudjelovalo desetak ugostitelja.

Naime, u želji da se znatno poboljša razina čistoće javnih površina u staroj šibenskoj gradskoj jezgri te kvaliteta prikupljanja i odvoza otpada, gradsko komunalno poduzeće Zeleni grad Šibenik odlučilo je u dogovoru s ugostiteljima utvrditi nove, bolje načine prikupljanja i odvoza njihovog otpada, istaknu je na sastanku direktor Zelenog grada Šibenik, Novica Ljubičić.

Stoga je na sastanku dogovoreno da se od sljedećeg tjedna počinju primjenjivati posebne, čipirane kartice za primopredaju otpada iz ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri. Važno je pri tome napomenuti da će se otpad preuzimati direktno iz ugostiteljskih objekata.

Primopredaja tog otpada, sortiranog isključivo u vrećama od 120 litara, prema današnjem dogovoru s ugostiteljima obavljat će se u dva navrata tijekom dana u točno određeno vrijeme. Tako će se od sljedećeg tjedna posebnim komunalnim vozilom otpad iz ugostiteljskih objekata duž šibenske rive preuzimati svakog dana u 15 sati, te u jedan sat iza ponoći, dok će se otpad iz ugostiteljskih objekata u staroj jezgri preuzimati svakog dana u 16 sati i u 23,30 sati.

Komunalno pouzeće Zeleni grad Šibenik počinje i s akcijom čišćenja ulica i štekata u staroj jezgri te je upućen poziv svim zaineresiranim ugostiteljima da se jave u upravu tog komunalnog poduzeća ukoliko žele da im se besplatno očisti njihov štekat.

Osim toga, Zeleni grad Šibenik ovog tjedna započet će se s gradnjom novih podzemnih kontejnera u šibenskoj gradskoj jezgri. Svi ugostitelji koji žele da im se otpad na ovaj način zbrinjava trebaju se do kraja tjedna javiti u upravu tvrtke Zeleni grad Šibenik ili u Obrtničku komoru Šibensko-kninske županije.

Ugostitelji su pozdravili uvođenje novog sustava prikupljanja i dovoza otpada te traže da se jednako tako kvalitetno riješi i problem odlaganja i zbrinjavanja velike količine kartonske ambalaže koji imaju. Dogovoreno je da se o problemu kartonske ambalaže što prije izvijesti tvrtka Bikarac u čijoj je to nadležnosti.

Ovakvi operativni sastanci pokazatelji su koliko je važna bliska suradnja svih dionika kako bi se mogli brzo i uspješno rješavati problemi od značaja kako za pojedinca tako i za cijelu zajednicu.- istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić te zahvalio upravi komunalnog poduzeća Zeleni grad Šibenik na kooperativnosti i spremnosti u zajedničkom rješavanju problema.

 

20. travanj 2024 01:13