StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

'Vodovod' se oglasio o tome kako napreduju radovi zbog kojih je raskopan cijeli grad: Doznajte kada će sve biti gotovo u vašem kvartu ili ulici

Piše šibenski.hr
26. studenog 2019. - 10:33

Završeni su radovi na postavljanju vodovodnih, kanalizacijskih i elektro instalacija u Ulici kralja Zvonimira na dionici od Petrola do Kronjinog magazina-izvijestili su iz šibenskog "Vodovoda i odvodnje". U tijeku je postavljanje stupova javne rasvjete i rubnjaka, a istodobno su započeli radovi na izgradnji nogostupa prema Kronjinom magazinu. Očekivani završetak radova na ovoj dionici je do kraja prosinca ove godine. Na dionica od Kronjinog magazina do Stare ceste, pak, iskopan je kanal i trenutno se polažu kanalizacijskih cijevi. Slijede radovi na postavljanju energetskih kablova, DTK mreže kao i plinskih instalacija koji će trajati do ožujka iduće godine. Postavljene su, inače, kanalizacijske, vodovodne i plinske cijevi i na dionici u Ulici Miminac do Zadarske ulice, kao i priključci vode i kanalizacije za sve potrošače. Unatoč brojnim nepredviđenim okolnostima radovi su, kažu u "Vodovodu" izvedeni planiranom dinamikom.

- Sljedećih dana pristupiti će se uklanjanju preostalog dijela asfalta. Postavljanjem sloja tampona započet će pripreme za asfaltiranje ove dionice. Radovi na postavljanju rubnjaka i kamenom popločenju nogostupa su započeli i napreduju prema planiranoj dinamici, uređen je rubni dio novog autobusnog stajališta, te su ugrađena tri podzemna spremnika za otpad.
Završetak svih radova na ovoj dionici očekuje se do kraja ove godine - preciziraju u tom javnom poduzeću.

U isto vrijeme radi se i na potezu od Zadarske ulice prema Domu zdravlja gdje su u tijeku pripremni radovi na izgradnji bajpasne vodoopskrbne mreže. Što se, pak, tiče križanja Ulice Nikole Vladanova i Zvonimirove, tijekom izvođenja radova površinskog otkopa za zamjenu vodovodnih i kanalizacijskih cijevi naišlo se na moguće ostatke starog gradskog bedema zbog čega je u radove uključen Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Šibeniku.

Jučer je Zadarska ulica otvorena pješacima jer je okončano postavljanje vodovodne i kanalizacijske mreže, a i u Mariborskoj je izvođač radova zadovoljan dinamikom posla, pa je izgledno da će se ispoštovati rok do kraja veljače iduće godine. Završeno je, naime, postavljanje glavne vodovodne magistralne cijevi i pristupa se rekonstrukciji kanalizacijskih priključaka i izvođenju kućnih priključaka na novu vodovodnu mrežu.

- Kada je riječ o Ulici Velimira Škorpika, dionica od Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Šibenik do skretanja za uvalu sv. Petar je asfaltirana. Od tog uređaja do tzv. Mandalinskog rotora kompletno je izvedena nova kanalizacijska tlačna cijev, te su u tijeku pripremni radovi za asfaltiranje dionice od skretanja za uvalu sv. Petar do tzv. Mandalinskog rotora.
Ukoliko vremenske prilike posluže do kraja tjedna će ova dionica biti završena i otvorena za promet.
Radovi tada ulaze u Ulicu Velimira Škorpika dalje prema crpnoj stanici u Mandalini.

Drvarska ulica
Na dionici gdje se trenutno izvode radovi tijekom ovog tjedna će se postaviti primarni kanalizacijski i vodovodni cjevovod, a zatim pristupiti izradi kućnih priključaka.
Do sada je položeno cca. 130 m glavnog kolektora i vodovoda u Drvarskoj ulici. U tijeku je izrada kućnih priključaka vodovoda i kanalizacije, te se predmetna dionica planira asfaltirati do 25.12.2019.
Završetak svih radova se planira do svibnja 2020.

Ulica kraljice Jelene
Radovi u Ulici kraljice Jelene biti će završeni kroz deset dana do faze popločanja kamenom. Radovi se zatim nastavljaju kroz dio Starog pazara kako bi se spojili s novim instalacijama u ulici Kralja Zvonimira. Tijekom radova zamijenjene su kanalizacijske i vodovodne cijevi te su izvedeni kućni priključci vode i kanalizacije. Popločanje kamenom će obaviti Grad Šibenik i trenutno se provodi postupak javne nabave izvođača radova.

Ovi radovi nisu izvođeni u sklopu Aglomeracije već su usklađeni i obavljeni zajednički s HEP-om koji je postavio energetske kablove do trafostanice u Ulici kraljice Jelene, što je preduvjet za puštanje u funkciju trafostanice u sklopu garaža Poljana.
 

24. travanj 2024 04:53