StoryEditor
ŠibenikPRIJATELJI KAPETANA DINA MIŠKIĆA OBJAVILI PRESTANAK GO GET FUNDING KAMPANJE:

'Obitelj Miškić odlučit će s hrvatskim institucijama kako na najbolji način iskoristiti prikupljenih 90 398 eura - samo s tim novcem nije moguće organizirati privatnu potragu avionima ili brodovima'

15. listopada 2019. - 22:23

Prijatelji Dina Miškića objavili večeras na facebook stranici 'Bourbon Rhode Rescue' priopćenje kojim su objavili završetak Go Get Funding kampanje koja je za cilj imala prikupljanje sredstava za organizaciju privatne potrage na Atlnatiku za nestalim šibenskim kapetanom i njegovom posadom.
'Poštovani članovi,tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana zaprimili smo brojna pitanja o tome hoće li se uplata sredstava kroz Go Get Funding kampanju „Help us Find Bourbon Rhode Crew“ produživati.
Go Get Funding kampanja imala je unaprijed definirani rok trajanja od 7 dana, kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva.' - objavili su administratori Đurđa Vrljević – Šarić, Štrkalj Milica, Maja Sulje, Sebastian Latocha, Ines Latocha i Anita Perkov Kalebota.
Kazali su kako su u međuvremenu, uz podršku i u suradnji s institucijama i ljudima od struke, tijekom proteklih dana ispitane sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku. 'Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu. Snagu i nadu za dalje pruža spoznaja da se nastavlja satelitsko snimanje koje je omogućila EMSA kao i aktivni monitoring brodova.
Grupa Bourbon Rhode Rescue će i dalje objavljivati nove, relevantne i provjerene informacije o potrazi.
Ograđujemo se od svih novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu, i naglašavamo kako one ni na koji način ne predstavljaju niti obitelji Miškić niti administratore ove grupe.
Još jednom molimo za razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane.' - navodi se u objavi.
Da podsjetimo, brod 'Bourbon Rhode' nestao je u uraganu Lorenzo 26, rujna, a potraga za kapetanom Miškićem i šest članova njegove posade još uvijek nije dala rezultata, nakon što su spašena tri mornara a tijela još četvorice izvučena iz mora tijekom dugotrajne akcije pretraživanja.

item - id = 628207
related id = 0 -> 632008
related id = 1 -> 630055
22. rujan 2021 09:33