StoryEditorOCM
ŠibenikSlovenci vrbuju radnike

'Impol' dodjeljuje devet stipendija učenicima šibenske Tehničke škole i studentima sa šibenskog područja

6. prosinca 2018. - 12:17

"Impol grupa" dodijelit će ove godine devet stipendija učenicima šibenske Tehničke škole i studentima sa šibenskog područja.

Od toga su tri studentske i šest učeničkih stipendija. Želeći izravno uspostaviti kontakt s potencijalnim stipendistima, budućim studentima, ali i mogućim VKV radnicima koji bi se za posao odlučili neposredno nakon srednjoškolskog obrazovanja, "Impol" je u šibenskoj Tehničkoj školi organizirao Tehnički dan, na kojem su sudjelovali maturanti usmjerenja elektrotehničar i računalni tehničar za strojarstvo.

 

 

Predstavnici "Impol grupe" predstavili su tu tvrtku, njezine planove i aluminijsku proizvodnju. Da je tvrtka u stalnoj potrazi za radnicima, kazala je, među ostalim, Nina Potočnik, direktorica tvrtke "Kadring", koja djeluje u sastavu "Impol grupe".

– Radnicima puno dajemo, a od njih i puno očekujemo. Do 2025. godine želimo povećati godišnju proizvodnju na 405.000 tona proizvoda, za što ćemo u idućem razdoblju u naše tri tvornice, od kojih je jedna "Impol-TLM", investirati 400 milijuna eura. Cilj nam je dosegnuti promet od milijardu eura godišnje – istaknula je Potočnik.

Maturanti su od predavača doznali i niz zanimljivih detalja vezanih uz aluminijsku proizvodnju i industriju koja je raširena u transportnoj, građevinskoj, farmaceutskoj i drugim industrijama, pa tako i detalj da će "Impolovi" aluminijski dijelovi biti ugrađeni u satelit koji će biti lansiran na proljeće iduće godine.

 

 

Da dobro razmisle o ponudama koje stižu iz "Impol-TLM-a", tvornice koja je uspješno nastavila aluminijsku proizvodnju u Šibeniku i mladima otvara mogućnosti za stručno usavršavanje i stipendiranje, učenicima je savjetovao i Josip Belamarić, ravnatelj Tehničke škole.

Nakon što su odslušali predavanja, maturanti su posjetili pogone "Impol-TLM-a" u Šibeniku i izravno se upoznali s procesom proizvodnje i planovima za modernizaciju i nova ulaganja.

25. travanj 2024 03:16