StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDebele bušte

Znate li kolika je plaća Ante Ramljaka, prvog čovjeka posrnulog 'Agrokora'? Cifre su stvarno brutalne...

7. studenog 2017. - 19:57

Izvanredna uprava Agrokora u petak je priopćila kako neto plaća Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika, iznosi 71 tisuću kuna neto, a bruto plaća 118 tisuća kuna.

"Člankom 20. stavkom 2. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH propisana je naknada izvanrednom povjereniku na mjesečnoj razini, a iz odluke Ministarstva gospodarstva izdvajam sljedeću uputu: 'Stručne službe društva Agrokor d.d. odredit će prosječnu mjesečnu bruto plaću koju su ostvarili članovi uprave u periodu od siječnja do ožujka 2017. godine odnosno u posljednja tri mjeseca prije otvaranja postupka izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. te će tako dobiven iznos predstavljati mjesečnu bruto nagradu koju izvanredni povjerenik ostvaruje sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave.'.

Bruto plaće članova Uprave Agrokora d.d. u siječnju, veljači i ožujku 2017. godine bile su u rasponu od 129.603,58 kuna do 100.327,33 kuna, pa kad se plaće svih članova uprave za sva tri mjeseca uzmu u obzir ispada prosjek u bruto iznosu od 118.940,70 kuna. Iz ovog bruto iznosa nakon što plati doprinose, porez i prirez po obračunu ugovora o djelu neto izvanrednog povjerenika je 71.395,52 kuna. Bonusa nema", priopćili su iz Agrokora.

Najveći navedeni bruto iznos je vjerojatno bila plaća Ivice Todorića, bivšeg predsjednika uprave. Razlika u iznosu od gotovo 90 tisuća kuna bruto koji se odnosi na travanj i koji je Nacional objavio na naslovnici u svibnju, te iznosa koji je isplaćivan od svibnja dalje odnosi samo na činjenicu da je povjerenik počeo raditi 10.travnja.

01. svibanj 2024 13:06