StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZbog pogibije u Afganistanu

Živi zid pozvao Grabar Kitarović da povuče vojsku i proglasi neutralnost Hrvatske

24. srpnja 2019. - 19:25

 

 Živi zid u srijedu je, nakon napada na hrvatske vojnike u Afganistanu, pozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da povuče sve hrvatske vojnike iz misija u svijetu te da proglasi trajnu neutralnost po uzoru na neke europske zemlje.


"Pozivamo predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kao vrhovnu zapovjednicu vojske, da momentalno vrati naše vojnike u Hrvatsku, da proglasi trajnu neutralnost, po uzoru na druge države u Europi, poput Švedske, Finske, Austrije, Cipra, Malte, Irske i Švicarske", poručio je saborski zastupnik Damjan Vucelić.


On je na konferenciji za novinare sazvanoj poslije napada u Kabulu u kojem je jedan hrvatski vojnik poginuo, a dvojica ranjena, rekao kako je zadaća Hrvatske vojske da štiti naše granice.


"Težak i emotivan dan za cijelu Hrvatsku. Živi zid izražava sućut obitelji i prijateljima poginulog hrvatskog vojnika, kao i žaljenje zbog ranjavanja ostale dvojice", kazala je saborska zastupnica Snježana Sabolek.Naglasili su kako je Hrvatskoj vojsci mjesto u Hrvatskoj, a ne u stranim zemljama gdje "ratuju za tuđe interese".


"Živi zid je jedina politička stranka koja govori o štetnosti sudjelovanja Hrvatske u NATO savezu. Smatramo da je NATO jedna imperijalistička tvorevina kojoj je cilj porobljavanje drugih naroda i otimanje njihovih prirodnih bogatstva", kazao je Vucelić.


20. travanj 2024 03:50