StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmarčane bure

Zima još nije gotova, opet nas čekaju minusi!? Donosimo prognozu za Šibenik i Knin za narednih tjedan dana

Piše Šibenski.hr
11. ožujka 2021. - 20:24

Do kraja tjedna u većini Hrvatske razmjerno toplo, ali u petak uz promjenu vremena, na Jadranu i mjestimice jako jugo i jugozapadnjak, te uz povremenu kiša, ponegdje i obilniju, osobito u drugom dijelu dana i noći na subotu, te opet u nedjelju.

U nedjelju pak danju pad temperature, u gorju i snijeg, a zatim opet hladniji dani, no ne i stabilni, pa će biti i slabih oborina, uglavnom na kopnu, dok će na Jadranu od ponedjeljka biti suho i ponovno hladnije, uz buru koja će zapuhati u nedjelju, najprije i najjače podno Velebita, prognozirao za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Šibeniku se pad temperature očekuje od ponedjeljka kada će se s današnjih ugodnih 15-ak stupnjeva živa u termometru spustiti na 7, dok bi do iduće srijede temperature trebale još pasti, pa se u jutarnjim satima predviđa oko 5 stupnjeva, no osjet hladnoće pojačavat će i bura.

Što se tiče Knina i okolice, idućeg utorka živa bi preko noći i rano ujutro mogla pasti i do 2 stupnja ispod ništice. Ipak, već od srijede  će malčice zatopliti. Ostatak tjedna trebao bi biti suh, bez oborina, no puhat će sjeverni vjetar.

16. travanj 2024 19:45