StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpravomoćna presuda

Žena pala u dućanu, okliznula se na lokvu vode, pa slomila palac. Moraju joj platiti odštetu

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2023. - 20:55

Prema presudi, žena se u srpnju oko 18.45 sati u “NTL trgovini broj 12 u Slatini, Trg svetog Josipa 2, prilikom kupnje okliznula na lokvu vode koja je nastala uslijed istjecanja iz rashladnog uređaja”.

“Pala je na tlo i zadobila prijelom donjeg dijela palčane kosti na palcu desne ruke”, navodi se u presudi.

NTL osporava tužbu te “ističe da žena nije dokazala da je ozljeda nastala u toj trgovini, da inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti i da nitko od zaposlenika NTL-a nije vidio da je ona pala ili se na bilo koji način ozlijedila”.

Žena je svjedočila kako je te subote otišla u NTL-ov dućan radi kupnje margarina i mliječnih proizvoda, ali se u jednom trenutku okliznula i pala i da je tek nakon pada vidjela lokvu vode na podu. Vjeruje da je voda curila iz nekog od rashladnih uređaja, piše Danica.hr.

Svjedokinja: I ja sam pala

“Odmah sam osjetila bol u desnoj šaci i natekla mi je ruka u pregibu između šake i zgloba, kao i dio prstiju. Uspjela sam ustati tek uz pomoć kćerke”, ispričala je ozlijeđena žena.

Jedna od svjedokinja na sudu je otkrila kako se dan ranije i ona okliznula na istome mjestu u istom dućanu jer je bila voda na podu, pa je iskrenula nogu.

“U istu trgovinu otišla sam po povratku s posla narednog dana. Čula sam da se nešto dešava i vidjela ženu koja je pokušala ustati s poda. Na podu je bila voda, a ta žena je pala na istom mjestu gdje sam se i ja dan ranije poskliznula”, ispričala je svjedokinja.

Sutkinja je danas prihvatila tužbu te ženi koja je slomila palac u padu u dućanu NTL-a u Slatini dosudila odštetu od 6250 eura te joj NTL mora podmiriti i 1500 eura troškova. Presuda je nepravomoćna.

03. svibanj 2024 04:55