StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnema oprosta

Žena je umrla 2009., HRT nije uspio naplatiti pretplatu, a račun je sada stigao njenim nasljednicima. Evo koliko im novca traži javna televizija

Piše Šibenski.hr
27. svibnja 2022. - 11:15

Jedna obitelj iz Koprivnice ostala je itekako iznenađena nakon što im jestigla ovrha HRT-a. I ništa tu ne bi bilo čudno da se ne radi o dugu iz 2009. godine i to dugu koji je učinila žena koja više nije živa.

Tako dug za neplaćenu tv pretplatu iznosi 219 kuna, dok su troškovi ovršnog rješenja 451 kunu. S višegodišnjim zakonskim zateznim kamatama, ukupan iznos bi se na kraju mogao popeti na više od tisuću kuna, piše Danica.hr.

Navedeni medij objašnjava da se prema rješenju o ovrsi iz srpnja 2009. godine, HRT je trebao vlasnici TV prijemnika naplatiti s računa 219 kuna duga. No, to nije učinjeno, a žena je godinu kasnije preminula.

I onda HRT za taj dug sada tereti obitelj žene koja je naslijedila njenu imovinu. Sudac Općinskog suda je pootvrdio ovrhu, ali članovi obitelji se ne mire s tim postupkom i žale se, tvrde kako je dug iz 2009. godine u zastari.

Nasljednici tvrde i da je čudno što su službe HRT-a čekale više od 10 godina da pokrenu postupak ovrhe,  te su time utjecale na rast troškova i kamata.

Ukoliko im žalba ne prođe Sdu može narediti da se s računa nasljednike skine novac.

24. travanj 2024 16:18