StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetšibenčanin u saboru

Zekanović o incidentu: Pet Mostovaca je nasrnulo na mene! Da, rekao sam Raspudiću da je majmun

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2022. - 13:48

Tijekom sjednice saborskog Antikorupcijskog vijeća, na kojoj je svjedočio bivš član Uprave Ine Davor Mayer, došlo je do nesuglasica. U jednom trenutku predsjedavajući Nikola Grmoja izbacio je Hrvoja Zekanovića sa sjednice zbog upadanja u riječ, prenosi N1.

Na hodniku je, kako je javio reporter N1, Elvir Mešanović, došlo do naguravanja između Mostovog Mire Bulja i Hrvoja Zekanovića. Umalo je došlo do tučnjave, ali su ih razdvojili.

Kasnije je Zekanović komentirao incident.

- Nije nas Nino Raspudić razdvajao, nego je pet Mostovaca fizički nasrnulo na mene. Pogledajte kamere, vidjet ćete što se događalo. Radi se o nelegalnoj sjednici, igrokazu, tako da ću se ja nakon ovoga vjerojatno vratiti da im pokažem da me s ilegalne sjednice ne može nitko izbaciti, niti gospodin Grmoja, koji u sabornici uvijek plače kada dobije opomenu od Jandrokovića, a onda ovdje radi na krajnje diktatorski način - rekao je Zekanović.

- Cijelo vrijeme dok sam ja govorio, postavljao pitanje sukladno Poslovniku, kolega Raspudić mi nije dao mirao, od udaranja mikrofonom po ušima do dobacivanja, na koncu kada je vidio da ga ignoriram, onda je pokušao nešto nazadnjački - kazao je Zekanović nazivajući Mostovce s kojima se sukobio "alpskim sektašima".

- To su ljudi koji su bili u Alpama i sa svojom sektom čekali smak svijeta - kazao je.

Zekanović je potvrdio novinarima i da je Raspudića nazvao majmunom, ali je rekao da nije pokazao srednji prst Raspudiću ili Bulju.

- Pavijani i babuni su plemenite životinje, njih četvorica su nasrnuli na mene. Oni su izdajnici hrvatskog naroda, to je veleizdaja što oni rade. Ja s predsjednikom Vlade Reublike Hrvatske nemam nikakav dogovor. Niti je on meni nešto nudio, niti sam ja tražio, za razliku od njih koji su kritizirali, a prije par dana su se vozili u limuzinama sa zatamnjenim staklima nudeći mu sve i svašta. To je jako bitno da se zna - rekao je Zekanović.

26. travanj 2024 07:18