StoryEditor
Hrvatska i svijetPozitivan stav

Zekanović: "Nije me pobijedio koronavirus, ja pobjeđujem njega. A stožer je napravio 1001 grešku"

Piše PSD/Jutarnji.hr
1. rujna 2020. - 23:00
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u utorak je objavio video na Facebooku u kojem je ispričao kako se osjeća nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus, a usput je i kritizirao Nacionalni stožer civilne zaštite.

 - Nije me pobijedio koronavirus, ja pobjeđujem njega. (...) Imam simptome i to je bio razlog odlaska na testiranje. Svatko tko dobije koronavirus neće ga pomiješati s gripom ili virozom, drugačija je bolest, barem je tako u mojem slučaju - kazao je Zekanović.

 - To je posebna, čudnovata bolest. Blaži su simptomi - izostanak njuha, što je vrlo neugodno jer izostaje i okus. Temperatura, jedna opća malaksalost, bol u zglobovima i jedan simptom koji je kod mene bio izraženiji - jedna opća smetenost - to je korona, barem što se mene tiče.

Spomenuo je i da je u njegovoj okolini ima još ljudi koji su imali pozitivan test.

 - Koronavirus je tu, postoji, na svu sreću, nije toliko jak kako smo u početku mislili. Vjerojatno je oslabio - smatra Zekanović.

 

Zekanović tvrdi da treba biti kritičan prema onima koji upravljaju ovom korona-krizom.

 - Ako pogledamo ono što Stožer civilne zaštite radi, to je jedno tijelo koje je dobilo mandat na jedan čudnovat način i koje danas upravlja Hrvatskom. Ne upravlja toliko ni Vlada ni Hrvatski sabor uopće. Upravlja Božinović, Beroš i Capak, oni upravljaju hrvatskom državom - kazao je Zekanović i rekao da ima "1001 pogreška koju je napravilo to tijelo".

 - Radi se o brojnim pogreškama, brojnim manipulacijama i na njih treba ukazivati. Neću reći da je sve što su oni napravili krivo i loše, ali ću ustvrditi da Stožer, pod pokroviteljstvom Andreja Plenkovića, itekako koristi korona-krizu da bi postigao neke svoje političke ciljeve.

 - Nemojmo zaboraviti da je Hrvatska ušla u karantenu tek nekoliko sati nakon što su završili izbori u HDZ-u, a da su mjere ukinute u jednom trenutku kad je Andrej Plenković mislio da može pobijediti na izborima. I dobra mu je bila procjena - navodi Zekanović.

Smatra da postoji očita manipulacija te da je gospodarska kriza pala u drugi plan. "Kriza u koju ulazimo je nikad veća", ističe Zekanović u videosnimci koju je objavio na Facebooku i dodaje da je problem što Europska unija više ne funkcionira.

"To je teorija zavjere koja itekako postoji", zaključuje Zekanović i dodaje da je dobro te da uskoro dolazi u Zagreb.

 
 
 
 
 
17. svibanj 2021 05:46