StoryEditor
Hrvatska i svijetdetalji postupka

Završen obdukcijski nalaz Milana Bandića, proslijeđen je u bolnicu Sveti Duh. DORH potvrdio da je počeo s izvidima oko njegove smrti

Piše Dušan Miljuš/JL
22. ožujka 2021. - 16:40

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu završio je obdukcijski nalaz za Milana Bandića i taj nalaz proslijeđen je kliničkoj bolnici Sveti Duh koja je i tražila obdukciju, obzirom da je u toj bolnici nastupila smrt Milana Bandića 28. veljače ove godine, doznaje Jutarnji list.

Istodobno, DORH je Jutarnjem danas potvrdio kako je počeo s izvidima oko smrti Milana Bandića.

"Nastavno na Vaš upit, možemo odgovoriti da je u tijeku provođenje izvida, a nakon provedenih izvida javnost će o utvrđenom biti obaviještena. Kako su izvidi sukladno članku 206. f Zakona o kaznenom postupku tajni tako Vam za sada nismo u mogućnosti dati više informacija ni odgovoriti na daljnja pitanja", odgovorila nam je zamjenica općinskog državnog odvjetnika Ksenija Jurin Panić.

Što se tiče izvida koje provodi Državno odvjetništvo, osim te medicinske dokumentacije moguće je da će se ispitati svi relevantni svjedoci vezano uz okolnost smrti Milana Bandića. Međutim, DORH ne precizira koga i u kojem roku će ispitivati. 

Obzirom na različite verzije boravka i provođenja zadnjih sati zagrebačkog gradonačelnika na zagrebačkom Vrhovcu, Državno odvjetništvo bi od policije moglo zatražiti da od teleoperatera zatraži i ispis poziva, poruka te druge telekomunikacijske korespondencije u navedeno vrijeme, a i pregled sve relevantne dokumentacije. 

item - id = 1085888
related id = 0 -> 1158947
related id = 1 -> 1158944
19. siječanj 2022 01:35