StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDani poslova u turizmu

Zavod za zapošljavanje osigurao je za nezaposlene, koji se nalaze u njihovoj evidenciji, organizirani odlazak u Split: na Gripe stiže i 400 Šibenčana tražiti posao

Piše Katarina Rudan
29. siječnja 2019. - 12:16

Dani poslova u turizmu već su održani u Zagrebu i Osijeku, a 1. veljače održavaju se u Splitu, u Športskom centru Gripe, od 10 do 15 sati. U Split će, doznajemo od Aide Barišić, rukovoditeljice Odjela analitike, statistike i informatike HZZ - Područnog ureda Šibenik, organizirano krenuti i nezaposleni s područja Šibensko-kninske županije. Šibenski Područni ured Zavoda za zapošljavanje osigurao je za nezaposlene, koji se nalaze u njihovoj evidenciji, organizirani odlazak u Split.

- Ukupno će na Dane poslova u turizmu u osam autobusa ići oko 350 osoba s naše evidencije nezaposlenih s područja cijele Šibensko-kninske županije te 50 učenika šibenske Turističko-ugostiteljske škole. Ako ima još zainteresiranih za odlazak u Split, mogu se javiti svojim savjetnicima ili otići individualno - kaže Barišić.

Iz Šibenika će voziti četiri, iz Knina dva i iz Drniša jedan autobus. I sa zapadnog dijela županije ići će jedan autobus tražitelja posla u turizmu, koji će krenuti iz Pirovca, preko Murtera i Vodica za Split.

- Prilika je to za neposredan susret poslodavaca koji imaju potrebe za radnicima u ugostiteljstvu i turizmu i nezaposlenih osoba koje se na jednome mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje. Ovo je treća godina zaredom da se organizira Dane poslova u turizmu i iskustva su pozitivna, a nezaposlene osobe mogu svoj životopis ostaviti na više adresa poslodavcima iz cijele Hrvatske koji će tamo biti - ističe Barišić.

Podsjetimo, Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.

Tijekom Dana poslova u turizmu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano će promovirati mjere aktivne politike zapošljavanja vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje radnika u turizmu, dok će Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo turizma održati radionice na temu zapošljavanja u turističkom sektoru.

Također, Ministarstvo turizma održat će radionicu s ciljem promocije poziva sufinanciranog sredstvima Europskoga socijalnog fonda “Regionalni centri kompetentnosti i jačanje privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva”.

07. svibanj 2024 04:18