StoryEditor
Hrvatska i svijetIzvanredna pravila

Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera objasnio kako će trgovine i tržnice raditi od utorka: ‘Vraćamo se na režim koji je bio prije četvrtka‘

Piše jutarnji.hr
13. travnja 2020. - 09:05

Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut bio je gost Dnevnika N1 televizije, piše N1.

O nadziranju okupljanja građana, Trut kaže kako su sve mjere koje je Stožer donio usmjerene prema tome da se zaštite građani. "Tijekom dana kontinuirano se nadzire kompletno područje, sve lokacije koje su za izlazak građana. Tijekom 24 sata je bilo oko 800 nadzora i prilikom tih nadzora nije bilo nekih ponašanja koja bi bila suspektna.Ostanimo kod kuće, to je najbolja mjera kojojm možemo štiti sebe i sve ostale", rekao je Trut.

"Radno vrijeme dućana se odlukom produljilo za prethodna tri dana, dakle za četvrtak, petak i subotu, a od utorka počinju raditi kao što su radili proteklih dana od 8 do 17 sati. Od utorka tržnice rade od 8 sati do 13 sati", kazao je Trut.

Zaštitna oprema koju je Vlada nabavila, a jedan dio je i danas stigao zrakoplovom u zagrebačku zračnu luku, je za sve one koji sudjeluju u aktivnostima borbe protiv koronavirusa, pojasnio je Trut.

Pripadnici civilne zaštite koji patroliraju parkovima, jezerima i trgovinama od opreme imaju samo zaštitne maske. "Njima ne treba više od zaštitnih maski. To je dovoljna zaštita za ono što rade - nadzor po parkovima, dućanima, itd. Zdravstveno osoblje treba veću kvalitetu zaštitne opreme", ističe.

Hoće li se eventualno radno vrijeme trgovina produljivati?

"Stožer kontinuirano prati epidemiološku situaciju i sukladno analizama donosim odluke. Kad stanje bude dovoljno dobro da se to može napraviti, onda ćemo to i napraviti. Razmišlja se o puno toga", pojasnio je Trut.

"Ja bih zamolio građane da poštivaju mjere koje su sada na snazi, a kada prilike dopuste onda će biti komunicirano koje će se mjere eventualno popustiti", zaključno je rekao Trut za N1.

item - id = 1015834
related id = 0 -> 1148192
related id = 1 -> 1147104
04. prosinac 2021 10:53